View Single Post
Eski 25-02-2011, 13:45   #12
soberman
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
son bir mesaj daha

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Normalde ekmek makinesinde yapılan ekmekler kesilirken çok ufalandığı halde, dün gece peynir suyu ile yaptığım ekmek büyük gözenekli ve elastiki oldu. Keserken ufaklanma olmadı. Bu işi öğreniyoruz sanırsam )
Bu konuda belki ilginizi çeker diye son bir mesaj daha yazmak istiyorum;

EYM'de kıtır kabuk ve çiğnemlik doku için iki ilave yöntem önermiştim. Bunlar sırasıyla;

1. Yavaşlatılmış mayalandırmalı ekmekler

2. Yoğrulmayan ekmekler

Örnek Uygulama:


Tepe Kümbeti ve Maya Sönüm Yırtığı görülmektedir.


Ekmek sıcak kesilmiştir, bu yüzden özellikle kenarlarda doku akması görülmektedir.

soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön