View Single Post
Eski 15-02-2007, 13:46   #57
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tore0001 Mesajı Göster
Bir diğer konu da "mevzi imar planı" çıkaramazsanız, (nasıl çıkarıldığının detaylarını hiç bilmiyorum), tek tapu üzerine birden çok ev yapamazsınız, yani arkadaşlarınızla büyük bir yer alıp birden çok ev yapamazsınız. Arazinizi bölüp birden çok tapuya dönüştürebilirsiniz ancak bir şartı var, kanunda ifraz diye adlandırılan bu işlemin sonunda oluşacak "küçük" arazi parçaları 5 dönümden küçük olamıyor. Yanısıra inşaat izni %5 olmakla birlikte araziniz 1000 dönüm bile olsa yapabileceğiniz evin yaşam alanı en fazla 250 metrekare olabiliyor.

Bir de uyarı: Almaya karar vereceğiniz arazini elektrik ve suya yakınlığı çok önemli, hesaplı zannettiğiniz bir yerin maliyeti size göründüğünden çok olabilir. Özellikle elektrik getirmek hiç ucuza gelmiyor.
Hemen ilave edeyim Arsanızın **** arazinizin yola cephesi olması gerek. İster %5 için ister %50 için Yol cephesi şart. Mutlaka İmar Kanunu ve İçtihatlarını okuyun. Ayrıca o bölge ile ilgili Hem Belediyeden ,yoksa Bayındırlık ve İskan Müdürlüklerinden Mücavir alan içindemi dışındamı bunları öğrenin. Çok Önemli

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön