View Single Post
Eski 10-02-2011, 16:56   #4
the_mc
Ağaç Dostu
 
the_mc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 493
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tugrulbaba Mesajı Göster
Cennet ağacı ya da kokulu ağaç ya da yöresel adıyla suvarmık olarak bilinen ağaç çok arsızdır. Çabuk büyür. Her tarafı sarar. Kestiğinizde derhal sağdan soldan yeni sürgünler verir. Kesmediğinizde kök ulaştığı noktalardan yeni fidanlar boy gösterir. Yani her şekilde büyümek için can atan yaşam dolu bir ağaçtır. Kerestesi eskiden at arabaları yapımında kullanılırmış. Islakken işlemeye müsait, ancak kuruduktan sonra baltanın taştan sektiği gibi seker. Şimdilerde herhangi bir ticari yönü olduğunu sanmıyorum ama, ağaçlandırma çalışmalarında, orman sahalarında kullanılabileceğini düşünüyorum.

Son bir ekleme, bir inşaatımızın peyzaj çalışmalarını yaparlarken bu ağacı parayla aldıklarını görünce çok şaşırmıştım. Çünkü evimin bahçesinde birkaç tane var, biri hariç hepsinden kurtulmak için çaba sarfediyorum başaramıyorum...
ormanlık alanlar düşüncesi yanlış bir fikir. (yanılsama)

Cennet ağacı değerlendirelecek yerler kurak ve soğuk iklim gösteren alanlardır. yoksa ekosistemi bozarak istalıcı türü kendi elimizle alana yerleştirmek büyük ve geri dönülemez hatalar silsilesini meydene getirir.

the_mc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön