View Single Post
Eski 03-02-2011, 20:04   #15
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Son iki yıldır kitlesel arı ölümleri görülmektedir. İlk arı ölümleri haberi 2007 ilkbaharında Hatay’dan gelmiştir. 32.000 koloninin kış aylarında öldüğü bildirildi.
TEMA Vakfı’nın yaptığı çalışmalarda ve 20.07.2007 tarihinde ODTÜ’de yapılan akademik değerlendirme toplantısında 2006-2007 kışında Adıyaman’da, Ardahan’da ve Ankara’da % 50- 60 oranlarına varan arı ölümlerinin olduğu belirlendi.
2007-2008 kışında Muğla’da %50, Kahramanmaraş’ta %60, Edirne’de %62 oranında koloni kayıpları olduğu bildirilmiştir. Türkiye genelinde geçirilen iki kışta kaybedilen koloni miktarı % 50’nin üzerindedir.

İklimsel Olumsuzluklar Arı Ölümlerini Tetiklemektedir
Son yıllarda ülke genelinde yaşanan kuraklık arıcılığı da olumsuz etkilemiştir. 2006 ilkbaharında yaşanan soğuklar arı florasını da dondurmuş, koloniler sonbaharda genç nesil yetiştirememişler ve kışın kayıplar artmıştır.
2007 yazının yüksek sıcaklıkları Trakya’da ayçiçeğinin gelişmesini olumsuzetkilemiş, bundan arılar da yeterli nektar alamadıkları için zarar görmüşler ve koloni ölümleri artmıştır. Aynı ekstrem sıcaklar çam balının kaynağı Basra Koşnilini kurutmuş, arılar çam balı yapamamışlar ve kışın yüksek koloni ölümleri olmuştur.
Arıların gerçek ölüm nedenleri yukarıda ve önceki bölümlerde anlatılan nedenlerdir. Yani damızlık kullanılmaması, kullanılanların vasıfsız olmaları, arı hastalıklarının yaygınlığı, arıların GDO’lu früktozla beslenmeleri gibi nedenlerdir. Yukarıda belirtilen yanlışlıklardan dolayı hassaslaşan ve zayıflayan koloniler yaşanan olumsuz iklim koşullarının da tetiklemesi ile ölmektedirler.
http://webcache.googleusercontent.co....google.com.tr


Bu fruktozlu ballar yüzünden kimbilir hangi vicdansızlar zengin olmuştur..
Para hırsı yüzünden,fruktozla beslemeye devam edip arılarının ölebileceğini göze alan kimbilr kaç arıcı vardır..
Şshsi çıkar toplum çıkarının önüne geçerse bu işler maalesef bitmez.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön