View Single Post
Eski 02-02-2011, 07:49   #3
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Solucanların türlerinin oluşmalarına dair.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gossip Mesajı Göster
California solucanının laboratuar ortamında üretilmiş bir tür olduğunu düşünmüyorum. Bana göre alelade bir türdür.Eğer ismi ile ilişkili olup doğal ortamında California'da varsa Ülkemiz iklimi, hatta İzmir iklimi çok yakın değerlere sahipken burada neden olmasın diye düşünmedim değil.
Arkadaşım gossip, Solucan gübresi üretiminde genelde yağmur tipi toprak solucanları ile sıcak gübre yığınları içindeki solucanlarının eşleştrmelerinin sonucunda meydana gelimiş yavrularından oluşmaktadır, solucanlarda tür değişiklikleri beslenme alışkanlıkları ile meydana gelmektedir.

Hangi tür atıklardan solucan gübresi oluşturulacaksa bırakılan solucanların ortama alışma süreleri içinde ortam şartlarına uygun türlerin gelişimleri yönünde yavrular ürettikleri ve bu yeni doğan yavrularında ortamdaki besinlerden ilk yararlanma sırasındaki ilk ısırıkla beraber de yeni türün özellikleri gelişerek ortama ayak uydurarak anne ve babalarından farklı oluşumlar içinde davranış biçimine girererek yaşamlarını sürdürmekteler.

Ortamın şartları ile organizmaları biçimlenmekte olduğundan, benim bu gözlemlerimle toprak içindeki yağmur solucanlarını toprak üstünde oluşturduğum kompostun içeriğine bağlı olarak yüksek sıcaklık ortamları içinde bulunan solucanları seçerek bu türler içindeki solucanların daha hareketli ve daha iyi bir canlılık sergilediklerini görmekteyim.

Kompost için çeşitli ağaç yaprakları mutfak atıkları kahvelerin çay atıkları ve bıldırcın gübrelerinin olgunlaşırken içeriğinin bazı bölgelerinde ısısıda yükseldiğinden toprağın içinden gelerek bu yüksek ısılara dayanabilen solucan türlerinin bu ortam içinde beslenmelerini sağlama yönünde bu bölgeler içine girmekteler bu tavır içinde dayanıklıklarında ortaya koyarken yeni bir oluşum sergilemektedirler.

Benim bundan sonra yapacağım şeyde onların bu kompost ortamındaki ısısına eş değer bir ortamda bulunmalarını sağlamak olmaktadır, Ortam ısısı ve beslenmelerini bu değerler içinde tutarak bunların yaşamlarıda stabil tutmasıyla da bu türün özellikleri içinde üretim sağlamaktayım.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön