View Single Post
Eski 25-01-2011, 22:41   #25
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeyzeynep Mesajı Göster
Merhaba,
İki hafta önce bir çiçekçiden tomurcukları oluşmuş bir lilyum casablanka aldım. Tüm tomurcuklar çiçek açtı. Ama şimdi çiçekler sarardı büzüştü ve çok sağlıksız görünüyorlar. Ayrıca alttaki yaprakları sürekli dökülüyor. Bunların sebebi ne olabilir ve benim ne yapmam gerekir?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sanırım aldığınız lilium casabılanca sera ortamında şaşırtalarak yetiştirilmiş ve çiçek açtırılmış, tomurcuklar çiçeğini açtıktan sonra sararıp büzüşmeleri doğaldır, Bu mevsimde açtırılmaları aslında çok da doğal değil, tiçari olarak bu işi yapanlar, arayanların her zaman bulabilmeleri ve daha iyi paralar kazandıkları için bu mevsimde de açtırabiliyorlar, bu mevsimde açan çiçeğin tohumundan da yararlanmak oldukça zor.

Alttaki yaprakların dökülmesini iki nedene bağlarım. Birincisi, zorlama ile açtırılmış bir çiçek ve ortamının değişmesi, Yani serada belli derecelerde tutulan daha sonra bu derecelerin değişmesi.
İkincisi: Aman çiçekler buruşuyor deyip çok sulamış olabilirsin.
Çiçeği bittiğine göre suyunu kesin, hatta şimdiler zamanıdır soğanı çıkarın yavruları varsa onları ayırın, (çok küçük alınmayacak gibi olanları bırakın) çiçek sapını soğandan ayırın. Çok hafif nemli kumlu toprağa ekin, ve sulamayın. (Şu bülüme bakabilirsiniz.) Mesaj 606-608

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön