View Single Post
Eski 23-01-2011, 15:01   #5
ismail seyrek
Ağaç Dostu
 
ismail seyrek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 121
Urfa'da eskiden (30-40 yıl önce) yapılırdı. Adına döğmeç denilirdi. Şimdi yapılıyormu bilmiyorum ama öğreneceğim.
Günlük tüketilen ekmek sac ekmeği (yufka ekmek) olduğundan, her yemekten sonra sofrada kalan kırıntılar toplanır.
Bir-iki günlük kırıntı ekmek,
sert yöre peyniri,
yeşil veya kuru soğan,
maydanoz,
nane,
karabiber
bir kaşık reçel (yöredeki biber-isot salçasının adı reçel)
bir adet domates
karıştırılarak yoğrulduktan sonra sıkım yapılarak yenirdi.
Çocukluğumda ilk yaptığım yemek sayılır. O yüzden hiç unutmam.

ismail seyrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön