View Single Post
Eski 28-12-2010, 17:09   #6
mcengizyoruk
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-11-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 4
mavikartala çoğu konuda katılmıyorum. özel ağaçlandırmanın en büyük avantajı bedava arazi sahibi olmanız ve devlet desteği ve ağaçlandırma kredisiyle birlikte cebinizden çok cüzzi paralar harcayarak büyük ölçekli ceviz veya badem bahçesi sahibi olmanız.

bir kere projeyi arazi size ön tahsis olduktan sonra çizdiriyorsunuz. mahallin muhtarlığına sorma diye bişey de söz konusu değil. köye izin veriyormusunuz diye ilan edilmiyor. siz ağaçlandırmak için burayı talep ederseniz öncelik sizin deniyor. başvuru olduğu halde de köyden de proje isteniyor. gerçekten ağaçlandırma niyetleri varsa proje sunuluyor yoksa boşu boşuna proje parası vermiyorlar haliyle de arazi tekrar size tahsis oluyor.

orman arazilerinde zaten amenajman planlarında nerelerinin ağaçlandırmaya müsait olduğu görülüyor. yani başvuru yaptığınızda bakanlığın vs nin kabul etmemesi söz konusu değil. hazine arazilerinde de şartları milli emlakın kiralama bölümünden öğreniyorsunuz. denize 2000, akarsulara 500 metre uzaklıkta olacak, bağlı olduğu il büyükşehirse il mücavir sınırları dışında kalacak vs gibi kıstaslar var. bunları sağladıktan sonraki zaten araziyi bulduktan sonra bunları google earthten bile anlayabiliyorsunuz, genelde başvurunuzda bir sıkıntı çıkmıyor.

başvuru zaten basit bir dilekçeyle yapılıyor. orman arazilerinde bide harita eklenmesi gerekiyor onda da işletme şeflikleri yardımcı oluyor.

kalan kısmı zaten (fidan dikimi, bakımı, vs) ağacı doğayı seven biri için zevkli bir uğraş. sadece biraz vakit ayırmanız gerekiyor.

tüm bu sebeplerle özel ağaçlandırmanın hem ülkemizdeki boş alanların katma değeri yüksek ormanlara dönüştürülmesi açısından hem de yetiştirilen ağaçlardan elde edilen gelirlerle kendimize ve ülkemize önemli bir gelir kaynağı elde etmemiz açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

mcengizyoruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön