agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)




Beğeni Düzeni24Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-05-2010, 12:38   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-05-2010
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 12
Özel ağaçlandırma projeleri

Merhabalar özel ağaçlandırma projesi hakkında yeni yeni bilgiler toplamaya başlamış bir bireyim. Orman Bakanlığı ile iletişime geçtim.. Aklımda ki bazı soruların yanıtını anlayabileceğim sekilde en sade şekili ile dile getirdiler sağolsunlar. Kişisel olarak başvuru yapmayı düşünüyorum bende. Burada kişisel olarak veya tüzel olarak basvuru yapmış detayları tamamen bilen tecrübeli insanlar görünce gerçekten mutlu mutlu oldum ve daha detaylı bir bilgi edineceğime inanmaya başladım sanki.. hemen hemen tüm prosedürü biliyorum ama bunu siz yaşamış insanlar ağzından dinlemek ve yaşanmış/ yaşanabilecek problemleri daha yakından duymak isterim..
Sıtayla neler yapmalıyız? Nelerle karşılaşır? Bu sorunları nasıl aşarız? Bir de su sorunum vardır ki? Milli emlak müdürlüğü ile hiç konusmadım.. Bu toprakların kira ücretleri ne kadardır ortalama olarak? Msn yoluyla da iletişime geçmek isteyen olursa gerçekten çok sevinirim.. Organik Tarım öğrencisiyim ve tarımla yeni yeni tanısmama rağmen oldukça sevdiğim ve ilerde kesinlikle bu işin içinde yer almam dedirtecek kadar sempatik bir alan tarım..

VeyselÖZKAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2010, 20:37   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-05-2010
Şehir: BERGAMA
Mesajlar: 10
sn.özkan öncelikle ekim yapmayı planladığınız araziyi tespit edin.arazi krokisi ve koordinatları ile birlikte dikkat etmeniz gereken en önemli husus yerleşim merkezlerine köy vb. kuş uçumu 2000 mt.(2 km)den daha yakın olmamalı
daha sonra ağaçlandırma ve erezyonla mücadele dairesi şefliğine ön müracaatta bulunun ve devamı otomatikman gelir.

halitsalın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2010, 00:36   #3
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
Arkadaşlar,

Erzincan veya Çanakkale'de 100 dönüm kadar Orman Arazisine Badem ve/veya Ceviz dikmeyi düşünüyorum. 20.000 TL param var ve bunu tamamen bunun için kullanmayı düşünüyorum. sizce kredilerle birlikte yeterli olur mu? yani krediler hariç bu para ile özel ağaçlandırma yapabilir miyim?

Ayrıca Proje aşaması ortalama ne kadar maliyetlidir?
toprak analizi ve arazinin çizimi gibi maliyetler var mı?

Selamlar
Alpaslan

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2010, 19:31   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-11-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 4
merhaba,
ben özel ağaçlandırma ve ceviz konusunda oldukça deneyimli sayılırım. 110 dönümlük bir bahçem var şu anda da 600 dönümlük bir yere başvurum var.
hazine arazilerinde yerleşim yerine 2000 metre uzaklık aranmıyor. sadece orman arazilerinde aranıyor. hem orman hem hazine arazisi başvurularınızda bilindiği gibi öncelik köy tüzel kişiliğine ve o köyde ikamet edenlere ait. 1 haftalık askı sürecinde dilekçe vermezlerse size ön tahsisi çıkıyor. hazine arazilerinde aynı zamanda birçok kurumun görüşü alınıyor (dsi, tsk, karayolları vs gibi). bu yüzden köylüyle iyi iletişimde olmak şart. durumunuz varsa muhtarla görüşüp bir kısmını ekip köye hibe etme, köye yardım, caminin okulun eksiklerini tamamlama gibi teklifler sunun. ne kadar çok başvuru yaparsanız kabul edilme şansı artıyor. bu yüzden bir araziye başvuru yapıp sonucunu beklemeyin. ulaştığınız her araziye başvuru yapın. orman arazileri daha büyük ölçekli oluyor. 200 dönüm üzeri yer arıyorsanız orman arazisi bakın.
kredi konusunda en büyük sorun önce projeyi gerçekleştirmeniz gerekiyor. kredi ödemesi de en az 1 yılı buluyor. keza devlet desteğide aynı şekilde. buralardan gelecek paralar masrafınızın 3te 2sini karşılar ama ödeme geç olduğu için bu paralara güvenerek işe girmeyin.
arazi bulma konusunda yardımcı olabilirim.

mcengizyoruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2010, 00:40   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 617
sayın katılımcılar
ben de bir süre hazine arazisi veya orman arazisi araştırdım.
*araziyi bulacaksın,
*toprak analizi yaptıracaksın
*proje çizdireceksin (yeminli orman mühendisine yaklaşık 500 tl)
*orman bölge md.lüğüne başvuru yapacaksın,
*araştıracaklar, mahallin muhtarlığına soracaklar -ki genelde olumsuz yanıt olacak-
başvuru bakanlığa gidecek, kabul görürse
**yeminli orman mühendisinden tekrar bir proje yapımı (yaklaşık 2.000/2.500 tl)
araziyi çitleyeceksin,
eeeeeeeee
su, sürüm, dikim, fidan temini, ilaçlama vs.vs.
bu iş, akını götürmez
diyorum.
saygılarımla

mavikartal5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2010, 18:09   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-11-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 4
mavikartala çoğu konuda katılmıyorum. özel ağaçlandırmanın en büyük avantajı bedava arazi sahibi olmanız ve devlet desteği ve ağaçlandırma kredisiyle birlikte cebinizden çok cüzzi paralar harcayarak büyük ölçekli ceviz veya badem bahçesi sahibi olmanız.

bir kere projeyi arazi size ön tahsis olduktan sonra çizdiriyorsunuz. mahallin muhtarlığına sorma diye bişey de söz konusu değil. köye izin veriyormusunuz diye ilan edilmiyor. siz ağaçlandırmak için burayı talep ederseniz öncelik sizin deniyor. başvuru olduğu halde de köyden de proje isteniyor. gerçekten ağaçlandırma niyetleri varsa proje sunuluyor yoksa boşu boşuna proje parası vermiyorlar haliyle de arazi tekrar size tahsis oluyor.

orman arazilerinde zaten amenajman planlarında nerelerinin ağaçlandırmaya müsait olduğu görülüyor. yani başvuru yaptığınızda bakanlığın vs nin kabul etmemesi söz konusu değil. hazine arazilerinde de şartları milli emlakın kiralama bölümünden öğreniyorsunuz. denize 2000, akarsulara 500 metre uzaklıkta olacak, bağlı olduğu il büyükşehirse il mücavir sınırları dışında kalacak vs gibi kıstaslar var. bunları sağladıktan sonraki zaten araziyi bulduktan sonra bunları google earthten bile anlayabiliyorsunuz, genelde başvurunuzda bir sıkıntı çıkmıyor.

başvuru zaten basit bir dilekçeyle yapılıyor. orman arazilerinde bide harita eklenmesi gerekiyor onda da işletme şeflikleri yardımcı oluyor.

kalan kısmı zaten (fidan dikimi, bakımı, vs) ağacı doğayı seven biri için zevkli bir uğraş. sadece biraz vakit ayırmanız gerekiyor.

tüm bu sebeplerle özel ağaçlandırmanın hem ülkemizdeki boş alanların katma değeri yüksek ormanlara dönüştürülmesi açısından hem de yetiştirilen ağaçlardan elde edilen gelirlerle kendimize ve ülkemize önemli bir gelir kaynağı elde etmemiz açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

mcengizyoruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2011, 08:58   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-12-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6
merhaba arkadaşlar,
edirnede köyümüzün orman arazilerine ceviz dikmek için başvurmak istiyorum.tahmini yerlerini biliyorum ama net değil.
tam olarak yerlerini nereden öğrenebilirim?
amenajman planları yardımcı olurmu? olursa bu planlara nasıl ulaşabilirim?
birde örnek başvuru dilekçesi yazarmısınız
şimdiden teşekkürler

selcukdemirci22 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2011, 13:54   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
sayın yörük 110 dönümlük bahçeyi ne zaman tesis ettiniz fidanları nereden temin ettiniz ben de 150 dönüm ceviz dikeceim tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim saygılar teşekkürler

eğinli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2011, 04:24   #9
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
Sayın mcengizyoruk,

Çok teşekkür ederim gerçekten süreç hakkında tam olarak içi dolu bir cevap vermişsiniz,
aslında ben de olması gereken sürecin bu olduğunu düşünüyordum fakat hep muallakta kalıyordu.

Özellikle cevapları okudukça sanki bir sürü paralar harcanıyor, haritalar projeler havalarda uçuşuyor ve olay gelip muhtarın keyfine kalıyor... böylece üç kuşuşluk birikiminiz ve hayaliniz de uçup gidiyor... yer bulmak ayrı bir dert, bulduktan sonra projelendirmek ve sonra da projeni bile başkalarına kaptırmak ayrı bir dertmiş gibi düşünmeye başlamıştım.

Temennim herkesin kullanabileceği ve muhtarları da köylüyü de işin içine katabileceği basit bir Özel Ağaçlandırma "Kazan Kazan" Projesi Oluşturmak.

Aşağıda dört dörtlük bir oluşumun olmazsa olmazları var. bu şablonu ufak bir örnek ile dolduracağım. dolduramadığım yerlerde sorularım olacak. bence her konuda bu şablon mutlaka doldurulmalı.

1-Satınalma ve Üretim
"Arsa temini masrafları ve arsada üretilecek ürünler bu başlık altındadır"
a-Üretim mühendisliği
"Ziraat ve Orman mühendislerinden destek almak gerekmektedir."
b-Planlama ve yönetim
"yol, su, elektrik ve alınan teknik bilgilere göre çalışılacak süre ve gerekirse çalıştırılacak işçiler planlanmalı önceden bir şablona yerleştirilmeli"
c-Organizasyon
"mutlak olması gerekenler ve yakın köylü ile ilişkiler, yine bu dörtlüklerin her birinin altında olması gerekli kişiler not edilmeli en azından bağlantıda olunmalı"
ç-Araştırma ve geliştirme
en çok talep gören ağaçlar ceviz ve badem www.ceviz.com.tr adresi iyi bir kaynak olarak görüyorum. fakat ceviz ve badem 15 yıl sonra tek ödeme ile geri ödeme gerektiriyor. buna alternatif olarak arsada ayrıca arıcılık yapılacaksa; fıstık çamı, akasya dikilebilir, hem çok bal verirler hem de 30 yıl sonra ödemeli kredi imkanı sağlar.
ayrıca her ilaç firmasının kullandığı Ginkgo Biloba ağacı da mükemmel bir alternatif olabilir. Ginkgo Biloba yaprakları gittikçe değerleniyor.
Gençler sınavlardan önce alıyor, yaşlılar ve şeker hastaları da kullanıyor. unutkanlığı unutturan ) sadece Ginkgo Biloba ağacı yapraklarından yapılan ilaçlar var.

2-Kurumsal İstihbarat
Ginko Biloba'nın Özel Ağaçlandırma projelerinde Orman ağacı olarak dikilebileceğini öğrenmiş olmam bunlardan biridir.
a-Müşterilerin izlenmesi
Ginko Biloba'nın müşteri potansiyelinin sanıldığından hızlı bir şekilde artışını annemin 5 yıldır kullanması ile yakından takip ettim.
b-Pazarın ve rakiplerin izlenmesi
Ginko Biloba'nın Önceleri ilacı çok pahalıydı şimdi özel sektör bitki çaylarında bile var. gittikçe pazarı artıyor. ilaç firmaları pazarı zorluyor, aynı firma 3 farklı fiyatta Ginko Biloba içeren aynı amaçlı ilaç üretmeye başladı. Bu her keseye hitap etmeye müşteri kaybetmemeye çalıştıkları anlamına gelir. fiyat rekabeti önemli. müşteri çok arttı ve taleb yüksek öyleyse hammadde Türkiye'den olursa fiyatta düşecektir.
c-Stratejik analiz
Ginko Biloba; Türkiye'de çok fazla rakibi yok tarımı da yapılmamaktadır.çiçekleri kötü kokuyor.Fıstık çamı ve akasya dik, 30 yıl para ödeme, bal kovanı koy haftada bir uğra
Ceviz ve Badem çeşitleri; büyük arazilerde tozlaşma, iş gücünü yaymak, meyve toplama dönemlerini farklı aylara bölmek, erken don gibi farklı yıllardaki farklı iklim değişikliğinde bile az da olsa verim alabilmek için farklı çeşitler dikilmelidir.
Badem dikildiğinde daha sık dikilebilir bal kovanı konabilir ve boşta kalan arazi ekilebilir.
ç-Ana trendlerin izlenmesi
Ceviz dikimi son dönemlerde artmıştır. Çanakkale'de Ceviz dikilen arazi arttığı için ileride endüstrisi de gelişecektir. Bu durumda Ceviz soyma makinalarına gereksinim duyan taze ceviz bile dikilebilir. Elle kırılabilen badem çeşidi her dükkanda görülmeye başlandı. Badem dikiminde ilk tür olarak görülmeli.

3-Finans ve Muhasebe
işte benim sıkıntım burada başlıyor
a-Finansman
bir köy veya herhangibir dernek kurup; "her ağacı, bir sertifikayla, köylüye **** her üyeye tanesi sadece 5-10 tl dernek makbuzu ile ödetmek" geçiyor aklımdan.
b-Nakit akışı
bu işe vakit harcarken aynı anda başka bir gelirim de olmadığından kendi geçimim için günlük 50tl'yi nereden bulacağım? ara ürün olarak dikeceğim nane kekik biberiye gibi baharatlar kazandırır mı?
c-Muhasebe
yıllarımızı verdikten sonra mutlaka kazanacağız sadece kuşlar yese sevabı yeter
ç-Ekonomik analiz
Tüm giderler nelerdir? Devlet krediyi hemen mi veriyor yoksa biz harcıyoruz sonra devletten mi istiyoruz? kredi haricinde örneğin ceviz dikimine dönümde 110tl teşviği gene de alıyor muyuz? Kredi ve teşvikler 1-2 sene gibi geç mi ödeniyor?

4-Pazarlama ve satış
bundan sonrası olmasa da olur ) ürettikten sonra gerisi mutlaka gelir. eczacıbaşı, pfizer, mustafa nevzat...
a-Yeni pazarlarda yer edinmek
b-Bir satış organizasyonu geliştirmek
c-Pazarlama
ç-Satış

Birsen 33 beğendi.
AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2011, 08:59   #10
Ağaç Dostu
 
Avanos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2008
Şehir: avanos
Mesajlar: 477
Sayın Açakıcı Yukardaki analiziniz. İktisat hocalarının analizine benzemiş. Genelde iktisadi analizler. Doğru sonuç vermez.Çünkü tavuk çiftliği kurarken 1995lerde kuş gribi hastalığı analizlere dahil edilmemişti.Ama şuda doğru ki bir yatırım yapacağınızda analiz etmelisiniz.Finansal gereksinimleri karşılayabiliyormusunuz.Sorularınızın hepsine cevap verebilirim.

Son 15 yılda yenilikçi olarak sunulan ürünlerden sadece kültür mantarı üretimi devam etmekte ve başarılı oldu diğer sunulan etinden sütünden gagasından yararlanılan tür ve ürünlerin hepsi başarısız oldu. Örnek Angora tavşanı çiftlikleri çinçila kürkü deve kuşu çiftlikleri vb.
Ginko Biloba'nın etinden sütünden yararlanmak mantıklı gelmiyor.Çiftçilik yapmamış kişiler büyük bir bahçeyi idare etmesi kolay değil.Hem arıcılık yapacak hem kekik yetiştireceksiniz.
Alt tarım yapacaksınız.Bunlar kitapta yazan kadar kolay şeyler değil.Daha önce 200 dekar bir arazide yaya olarak gezinti yaptınız mı?
Yapılmaz şeyler değil ama tecrübe ve emek ister.

Sanırım Hala daha arazi sorununu çözmemişsiniz.Burada en önemli şey arazi. Arazi işini çözmeden zaten diğerlerinin muhasebesi anlamsız kalıyor.


Finansman konusuna gelince :
1- Köyle bu işi ortak yapamazsınız.Köylüye makbuzla fidan satacaksınız.arazide 50 kişini ağacı olacak bahçe kimin olacak köyün tüzel kişiliğinmi? Ozaman siz bu işten ne kazanacaksınız?Köylü ile pek haşır neşir olmamışsınız? Bu dediğine inanacak köylü nerde köy adına bu krediye kim kefil olacak.Köy tüzel kişiliğine yaptırırsanız hibe alıyorsunuz ama arazi başarısız olursa yine kefillerden hibeyi faizi ile birlikte tahsil ediyorlar.200 dekarlık bir yer yaptığınızda 100000 TL kefil olacak esnaf bulacaksınız.Hibede olsa.Köy tüzel kişiliğinin işine siz neden koşturasınız.3 Ağacım var diye köylü nende ilgilensin olursa olur olmazsa 15 TL gider der şayet o parayı almayı başarırsanız.
2- Kredi banka kredileri gibi önce ver sonra yap değil. Öyle olsa yapmayacak kişiler kapıda sırada bekler. Önce işleri yapıyorsunuz sonra kredi alıyorsunuz.
3- Hibe konusuna gelince şayet arazinin altına alt ürün dikerseniz kekik ve diğerlerini hibeden faydalanamıyorsunuz?
4- Arazi hazine arazisi ise alt ürünleri diktiğinizde dekar başına ayrıca yaklaşık 22 TL yıllık kira veriyorsunuz?



Sizle daha önce konuşmuştuk.İstanbul ve çevresinde bu şartları taşıyacak orman arazisi bulmak zor değil hayal. Daha bu konu ile ilgili okadar sorun varki burada yazmayada anlatmayada vakit yetmez.Aklınıza takılan olursa dilimizin döndüğü kadarı ile cevaplarız.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2011, 11:34   #11
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
Sayın Avanos,

Yanlış anlamayın ama bu yanıtınızla cevaplardan çok sorunlara odaklı bir duvar örmüşsünüz. Yani kesinlikle olmaz asla başarılamaz. Sizin bu konularda ücretli destek veren bir firmanız var değil mi?

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2011, 11:48   #12
Ağaç Dostu
 
Avanos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2008
Şehir: avanos
Mesajlar: 477
Evet var ömrümüz kafi gelirse köyle böyle bir organizyon yaparsanız öğrenmek isterim.Şimdidende tebrik ederim.Bu işi köyle bir dernek adı altında başarırsanız.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2011, 19:42   #13
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
Bu bir proje ****** köyle böyle bir proje oluşturulabilir mi yürür mü tartışılır ama olabilir de. Sonuçta herşeyi yaptıktan sonra meteor da düşebilir, Yani kuş gribini hesaba katmaktan ****** daha büyük bir ihtimal. kervan yolda dizilir, deyip; bir işe başlarsak devamı gelebilir. başlangıçta olup bitenin bu kadar karmaşıkmış gibi görünmesine rağmen çok basit olduğunu zaman içerisinde adım adım fark ediyorum. köyle veya köylüyle diye bir saplantımız yok farkındaysanız sadece fikir alışverişinden çok ortak da aramaktayız. Ginkgo Biloba sadece ufak bir örnek ve sadece bir iki kişi ciddi paralar kazanır ondan sonraki yatırımcılar çıkarsa piyasası ölür. Türkiye'nin ihtiyacı olan Ginkgo Biloba yaprağı bellidir en fazla 500 dönüme 5000 ağaç dikilse ve bugünki piyasası 2 kat artsa bile yeterli yaprak üretilir. daha fazlası sadece fiyatı düşürecektir. dört dörtlük çalışma şeması bilinen bir klasiktir. sadece bir örnek. bir fili yemek için parçalara bölmek gerekir. bu ağaçlandırma projesi de çok büyük görünse de ufak parçalara böldüğünüzde çok kolay yapılabilir. 20.000 TL yatıracağımı söylemiştim hatırlıyorsanız. bu paranın 200 dönüme yetebileceği görüşünde olanlar var. benim amacım sadece 100 dönüm. yani 1000 ağaç eder. bunun dikimini bile bir kişi yapamaz mı? planlı hareket ederek; saatte 5-10 ağaç dikse, günde 5-10 saat çalışsa, 15-20 günde 1000 ağacı rahatlıkla diker. mutlaka planlı yaklaşılmalı ama aynı zamanda da çok fazla detaya girmeden işe başlanılmalıdır. yoksa kuş gribi meteor gibi ayrıntılardan işe başlamaya fırsat bile bulamayız. mesela kuş gribini sorun olarak gören ülkeler bizim gibi tavukları telef etti. ama israil tavuklarını korudu. çünki; tavuklarını telef eden ülkelerde oluşacak döllü ve dölsüz yumurta krizini gördü. sorunlara değil çözümlere odaklı hareket etti. bugün sadece işlenmiş yumurta ihracatında lider ülke oldu.

Arkadaşlar,
Çanakkale'de arsa bakıyorum. Daha önce ülkenin heryeri olur demiştim ama artık sadece Çanakkale'de özel ağaçlandırma projesi yapmak istiyorum. sadece kuşlar için bile olsa biryerleri ağaçlandırmak için tek birikimim olan 20.000 TL'yi yatıracağım. süreç hakkında yardımcı olabilecek, ortak olabilecek, arkadaşlar var mı? Ayrıca Yeminli Orman Mühendisi de bulmak gerekiyor.

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 18:12   #14
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-11-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 4
Sn avanosun yazdıklarının çoğuna katılıyorum ancak biraz karamsar olduğunu düşünüyorum. bende üzülerek söylüyorum köylülerin olumsuz yaklaşımlarından usandım artık. önceleri bir arazi tespit ettiğimde gider muhtarla **** köylülerle muhattap olurdum. şimdi anladımki siz bir yere talip oldukça orası değerleniyor. köylünün durumu olmasa bile siz istediğiniz teklifle gidin olaya olumsuz yaklaşıyorlar. bu yüzden açakıcı´nın projesini iyi niyetli bir hayal olarak görüyorum. ancak kendi köyüyse gerçekleşebilir.

Sevgili Açakıcı, bana kalırsa 100 dönüme 1000 ağaç ekmek o araziyi heba etmek demektir. 7*7 **** 8*8 dikim yapılarak araziden max fayda sağlanmalıdır. 100 dönüme en az 1600 fidan ekmek ideal olandır. hem araziden daha çok faydalanmış hem de daha az para harcamış olursunuz. 20bin tlye 100 dönüm arazi kurmanız çok zor. bu işte en büyük maliyet arazinin etrafının çevrilmesidir. eğer o köyde ikamet etmiyorsanız etrafının çevrilmesi bana kalırsa şart. sadece 100 dönümün etrafının çevrilmesi 20bine yakın bir para tutar. ayrıca araziye kuyu açtırıp, elektrik çekmek ve damlama sulama yapmak bence bu işin olmazsa olmaz koşullarıdır. bahçe kurmak sadece fidan ekmekten ibaret değil. sizin için en uygun olanı 40-50 dönüm bir bahçe kurmaktır. yerli fidan ekmeniz de şart tabi maliyeti düşürmek için. bence ideal bir yatırım için min 100 dönüm bahçe kurmak gerekir. arazi büyüdükçe maliyet azalır.

ara tarım yapmak bence de çok avantajlı. öğrendiğim kadarıyla kekiğin maliyeti ve uğraştırıcılığı çok az ve getirisi yüksek. ara tarım için ektiğiniz ürüne göre değişen bir kira ödüyorsunuz ama 22 tl bana biraz abartılı geldi. milli emlakın 1. sınıf tarım arazilerine istediği kira o kadar oluyor. ayrıca badem ekmeyecekseniz arıcılık yapmanıza da gerek yok. gerçekten söylemesi kolay geliyor ama araziye indiğinizde 100-200 dönüm düşündüğünüzden çok daha büyük görünür gözünüze. damlama sulama yaptığınızda ha 50 dönüm ha 200 çok fark etmiyor. sadece hem yıllık bakım hem de ilk yatırım maliyetleri artar.

mcengizyoruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 20:13   #15
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
http://www.agm.gov.tr/AGM/Files/faal...aclandirma.pdf

Hazine arazilerinde ise Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve
kuruluşlarına, köy tüzel kişiliklerine ve belediyelere ön tahsis, diğer gerçek ve tüzel kişilere ön izin verilir. Projeler il çevre ve orman müdürlüklerince onaylandıktan sonra kesin izin ve tahsis yapılarak sözleşme imzalanır. İzin ve tahsis sözleşmeleri her 10 yılda bir yenilenir.
İzinler için Milli Emlak Genel Müdürlüğünce her yıl değişen kira bedeli alınır.(Örneğin; 2009 yılında kira bedeli türlere göre yıllık 1 dekar için 0,85–2,00 TL arasında değişmektedir.) Alt tür için Milli Emlak Genel Müdürlüğünce ayrıca kira bedeli alınır.
Gerek ormanlık alanlarda gerekse Hazine arazilerinde tahsis edilen sahalar için kira vb.
herhangi bir ücret ödenmez.

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 21:45   #16
Ağaç Dostu
 
Avanos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2008
Şehir: avanos
Mesajlar: 477
Gerek ormanlık alanlarda gerekse Hazine arazilerinde tahsis edilen sahalar için kira vb.herhangi bir ücret ödenmez.

Hazine arazileri için ücret ödeniyor.Şuan benim kendi adıma diktiğim arazi hazineye ait ve kira ödüyorum.Alt türler için ayrıca ödenir.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 01:07   #17
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Ağaçlandırma veya özel orman heveslisi arkadaşlara bir duyurum olacak.

2002 yılında tapudan ve orman müdürlüğünden orman değildir dendiği için satın aldığım 21.100 m2 araziyi ağaçlandırdım. 2008 yılında orman müdürlüğünün açtığı bir dava sonucu, kanun çıkmasına rağmen ve orman kadastrosunun üzerinden 16 yıl geçmesine ve yargıtayın kendi ortaya koyduğu bütün içtihatlara aykırı olmasına rağmen, arazimiz orman tarafından kamulaştırıldı.

Bütün bu olayları başlatan da orman müdürlüğüne yaptığım özel ağaçlandırma başvurusu oldu. İsteyenler dosya numarası ile kontrol edebilirler. Dilekçelerin ve yazışmaların birçoğu forumda zaten var.

Şimdi araziniz için veya ormanın arazisi için yatırım yapacak veya uzun süreli bir uğraşa girecekseniz, ağaçlandırma ve özel orman hakkında verilen bilgilere kanmayınız.

Benim yazdıklarıma da itibar etmeyiniz. Arazim elimden alındığı için ormandan intikam almaya çalışıyor olabilirim diye düşünün. Ama lütfen kendiniz araştırınız. Yüzünüze gülen bir orman şefi daha sonra kuyunuzu kazabilir. Kimseye de derdinizi anlatamazsınız.

İsmi üzerinde ORMAN KANUNU. Başka diyecek birşey bulamıyorum.

Saygılar.

Birsen 33 beğendi.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2011, 01:11   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-11-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 4
avanosa katılıyorum. hazine arazilerinde yıllık dekar başı 2 tl kira bedeli alınıyor. ayrıca ara tarım yapıyorsanız ekstra onun için de milli emlakın ektiğiniz ürüne göre kira bedeli var onu ödüyorsunuz. bana sadece daha önce avanosun ara tarım için alınan ücretin dekara 22 tl olduğunu söylemesi abartılı geldi. tabi kendisi bu ücreti ödüyorsa doğrudur. ben ara tarım yapmadığım için net bir bilgim yok sadece varsayımım.

mcengizyoruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2011, 03:38   #19
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
Çok haklısınız bütün hayallerim ölüyor sanırım bu işe hiç başlamayacağım

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2014, 00:39   #20
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-04-2014
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2
konuyu yillar sonra hortlatmak adina sormak istiyorum bir gelisme var mi?
Ozel agaclandirma tecrubesi olan paylasabilir mi? Mantikli ve sonuca ulasilabilir bir durummudur yoksa hala hayalleri mi suslemektedir?
Tesekkurler

mtiris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2014, 00:49   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-07-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Ozel agaclandirma

Merhaba. Bende ankarada yasamaktayim. Bahce ve doga en buyuk hobim ve bos vakitlerimde hobimi is olarak yapmak istiyorum. Ozel agaclandirma icin yilin hangi donemlerinde basvurabilirim ? Ilan acilmadan da gidip basvuruda bulunabilir miyim ? Simdiden cok tesekkur ediyorum. Saygilar..

Tb1905 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2014, 06:06   #22
Ağaçsever
 
simetri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 95
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tb1905 Mesajı Göster
Bahce ve doga en buyuk hobim ve bos vakitlerimde hobimi is olarak yapmak istiyorum. Ozel agaclandirma icin yilin hangi donemlerinde basvurabilirim ? Ilan acilmadan da gidip basvuruda bulunabilir miyim ?
Şaka gibi bir soru.

simetri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2014, 22:48   #23
Ağaç Dostu
 
nothing's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2014
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 264
Selam ağaç dostları. Size okulumdan doğa dostu bir öğretmen arkadaşımın çalışmasını aktarmak istiyorum: kendisi arabasıyla ormana gidiyor ve bagajı meşe palamutlarıyla doldurup onları avuç avuç boş yerlere saçıyor. Ve bunu öyle güzel anlatıyor ki o avuçlardan biri siz olmak istiyorsunuz.
Yine aynı hocamla meyve çekirdekleri ile ilgili bir taslak projemiz var: okulumuzda bir afiş ve damacana ile öğrencilerimizin evlerinde yedikleri meyvelerin çekirdeklerini atmayıp belli bir yere koyduğumuz damacana içine atamalarını; her çekirdek getirenin adını ve ne getirdiğini listeye yazarak ileride bunları pet şişelerde filizlendirip üzerine öğrenci adını yazmayı ve böylece öğrencilerimize doğa bilinci sevgisi arttırmayı planlıyoruz. İnşallah bu projemiz gerçekleşir.


Düzenleyen nothing : 14-05-2015 saat 23:26
nothing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2014, 23:14   #24
Ağaç Dostu
 
nothing's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2014
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 264
Ve o şişede filizlendirdiğimiz fidanları Gaziantepte her yere dikmek istiyoruz. Bu proje beni inanılmaz heyecanlandırıyor. Bu betonarme içinde çocuklarımız ağaçtan meyve koparıp yemeyi bilmiyor malesef. Keşke belediye ile birlikte hareket edilip tüm okullarda uygulanabilse... önerimizi yine de sunmayı düşünüyoruz. Manisa belediyesi bunu gerçekleştirmiş ve yamaç paraşütü ile çekirdekleri doğaya atmışlar. Biz niye yapamayalım ki? Düşünsenize öğrencilerimizle parklara fidanlarımızı diktigimizi hayali bile güzel.

nothing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2014, 13:45   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-09-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 26
Özel ağaçlandırma yönetmeliğini okumanızı tavsiye ederim. Şuan arazinizde yapacağınız özel ağaçlandırma projelerine devlet 100.000 TL 'ye kadar kredi vermektedir. 15 yıl geri ödemesizdir. Daha çok bilgi için Geopratik Orman | Orman İzni | Orman İzinleri | Orman İzni Başvurusu 'da bulabilirsiniz. Saygılarımla.

Birsen 33 ve nothing beğendi.
geopratik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2014, 13:57   #26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-09-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 26
Türkiyenin neresinde olursanız olun Ceviz Özel Ağaçlandırma Bahçesinin kurulumunda danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Orman ve Su İşleri Bakanlığının 15 YIL GERİ ÖDEMESİZ kredilerinden faydalanabilmeniz için proje çizimi, tanzimi ve takibi dahil her türlü danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
Daha fazla bilgi için arayabilir **** web sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Geopratik Orman | Orman İzni | Orman İzinleri | Orman İzni Başvurusu

nothing beğendi.
geopratik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2015, 17:04   #27
Yeni Üye
 
awia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-11-2005
Mesajlar: 5
Ankara Gölbaşı tarafında
Hazine arazisi kiralayıp Ceviz yetiştirmek istiyorum
Hazine arazilerini, orman vasfını kaybetmiş arazileri
gösteren bir harita nereden bulabilirim?

awia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2015, 04:20   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi awia Mesajı Göster
Ankara Gölbaşı tarafında
Hazine arazisi kiralayıp Ceviz yetiştirmek istiyorum
Hazine arazilerini, orman vasfını kaybetmiş arazileri
gösteren bir harita nereden bulabilirim?
Ankara Gölbaşı!nın her yanı imar doldu.Gölbaşı'na en yakın orman Beynam olup dağın tepesini kapsayan 1500 dönüm kadardır. Bu coğrafyada orman vasfını kaybetmis arazi bulmak pek mümkün değil.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 01:40   #29
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-09-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 26
Milli Emlak Müdürlüğü ilana çıktı.
tabikide gölbaşında bulmanız zor daha uzak yerlerde mevcuttu.
yakında orman arazilerinin kurası olacak. Size uygun yerlerde olursa değerlendirebilirsiniz.
web sayfamda bu konuda ilanları paylaşıyorum geopratik.com
Geopratik Orman | Orman İzni | Orman İzinleri | Orman İzni Başvurusu

geopratik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2015, 23:28   #30
Ağaç Dostu
 
nothing's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2014
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 264
Teşekkürler geopratik...

nothing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024