View Single Post
Eski 24-10-2010, 12:31   #1205
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmettt Mesajı Göster
Sorunuza cevap verilmemiş, yardımcı olmaya çalışayım. Fernor Fransızların geliştirdiği, Chandler ise Amerikalıların geliştirdiği bir tür. İkisi de yerel cinslere kıyasla, daha geç uyandıkları için, dona karşı avantajlılar. Ancak Fernor, Chandler'a göre bile, Bursa İnegöl'de 10-15 gün arası geç yapraklandığından, daha da düşük risk içerir. Daha sert iklimler için Fernor daha uygun seçim olacaktır.

(Ben agaclar.net'in eskiden beri üyesiyim ancak ağırlıklı kendi evimdeki bahçemle ilgili yazılar yazardım. Oysa bir de profesyonel pozisyonum var; Manisa Köprübaşı'nda şu anda 200 dönüm üzerinde dikili 2500 Chandler (evet 8x 4 dikili, Yaşar hoca da fahri danışmanımız, Cuma günü bizim arazideydi), yaklaşık aynı adetlerde kiraz ve nar ağaçlarına sahip tarım yatırım şirketinin ortağıyım. Şu anda arazimizi 750 dönüme çıkardık, toprak düzenleme ve yeni ceviz-badem-kiraz seçimleriyle uğraşıyoruz. Vakit buldukça buraya bakıp, bildiklerimi paylaşmaya çalışacağım.)
Sayın ahmettt; oldukça büyük bir işe girişmişsiniz sizi kutlarım, 200 dölüm 2500 ağaç, iyi bakım şartlarında çok güzel bir getiri sağlar, doğaya da çok güzel bir orman sağlamışsınız, ürününüzün bol ve bereketli olmasını dilerim. ağaçlarının kaç yaşında bunu belirtirseniz konuşmalarımız daha netlik kazanır.
Ayrıca yazışmalara katılarak böyle büyük bir bahçe kuracak arkadaşlara da yardımlarınız olabilir.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön