View Single Post
Eski 24-10-2010, 10:50   #16
the_mc
Ağaç Dostu
 
the_mc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 493
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Evdeki atık sulardan nasıl yararlanabiliriz?

Kuraklığın, dolayısıyla su kesintilerinin çok yaklaştığı günlerde, su kullanımında çok dikkatli olmak hepimizin sorumluluğundadır.

Diş fırçalarken suyu kapatmanın bile ne kadar su tasarrufu sağladığını gördükten sonra, atık suları geri kazanım yönünde, artık evde bazı önlemler almaya başladım. Sizin de bu konuda yöntemleriniz mutlaka vardır. Suyu dikkatli kullanmanın yanı sıra, atık sularımızdan da yararlanma yollarını birbirimizle paylaşırsak, dünyamıza birkaç kova daha su armağan etmiş oluruz.

1-Mutfak lavabosuna küçük bir leğen koydum, sebze ve meyveleri yıkadığım suyu, bitkilerimde kullanıyorum.
2-Ellerimi, yüzümü yıkarken kullandığım su, yine banyo lavabosuna koyduğum bir kaba akıyor. O suyu, tuvaletin yanında bulundurduğum bir kovada biriktirerek, sifon niyetine kullanıyorum.
3-Yarından itibaren sabahları yıkamak yerine, Suna Dumankaya’nın tarifi, madensuyunu buzlukta dondurup, yüzümü öyle temizleyeceğim(hem kırışıklıklara da iyi geliyormuş).
4-Yumurta kaynattığım suyu da yine çiçeklere ayırıyorum(damla sulama sisteminde), kalsiyum da almış olurlar.
5-Kirli tabakları eskiden çalkalardım, şimdi ise kağıt havluyla silip makineye öyle koyuyorum.
6-Bu bir zihni sinir projesi. Eskiden çok cimri bir amca, evinde çamaşır makinesinden çıkan su hortumunu küvetine verdiğini, oraya gelen suyu, tuvalete döktürdüğünü söylemişti(o zamanlar çok dalga geçmiştim, şimdiyse ben de yapsam mı diye düşünüyorum).

Şimdilik aklıma gelen ve uyguladıklarım bunlar. Umarım çoğaltabiliriz.
evrenin yasası olarak bir şey yok olmaz, yokluktan var olamaz. kullanılan suyu zaten doga kendi filtre yapıyor. herşey geri dönüşüme ugruyor. yeterki doğayı koruyalım havzaların genel yapısını bozmayalım.

the_mc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön