View Single Post
Eski 21-10-2010, 08:31   #320
bahtiyar02
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Sevgili MeyveliTepe dostum;
Bütün uyluladığım çalışmaları forumda başka bir başlık adı altında açtığım için
bahtiyar02 / Bahçem
Bahtiyar02 / Adıyaman-Merkez
ikinci veya üçüncü başlık açmak istemedim.Açtığım konuları Dediğiniz gibi tamamen şeffaf bir şekilde anlatmaya çalışıyorum.

Kendime ait ilk kez toprağım oldu genel mahiyette siz tecrubeli dostlar kadar deneyimim yok.Çoğunlukla tamamen doğal bir üretim amaçlamış ve uygulamaya çalışıyorum.Siz deneyimli dostların bilgi ve tecrubelerinden faydalanmıyorum desem nankörlük olur.

Özellikle koailin tozunu yaz sıcaklarında bu yıl uygulamaya çalışacağım. Kompost olarak kil,yabani ot-yapraklar ve güvercin gübresi kullandım.Bu sıvıyı çoğunlukla turunçgil çeşitlerine uyguluyorum. Sebze ve meyvalarıma bu kompostu uygularken 1/5 oranında sulandırıp uygulamaya çalışıyorum.

Şunu da belirtiyim; Kompost uygulaması balkon seramda bulunan bitkilerimde kullanıyorum.Bu çalışmayı tarlanın konum itibariyle eksikleri var tamamlamaya çalışıyorum. Tarlada öncelikle yaklaşık 150 litrelik bir varil ayarladım.Varilin dip kısmına yakın 3/4",lik bir vana koydum.Bu varilde uygun kompostoyu hazırlayıp tarladaki ağaçlara uygulayacağım.

İşin diyer boyutu ise dediğim gibi benimkisi tamamen hobi amaçlı.Ticari boyutunu emekli olduğum zaman hem zaman hemde ekonomik olarak sorun olmayacağı için düşünüyorum.

Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön