Konu: Boza
View Single Post
Eski 27-01-2007, 10:20   #19
Balıkcı
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Bozanın üstüne tarçınla birlikte toz zencefil de çok yakışır, salepte olduğu gibi.
Benim annem de rahmetli, bozayı bulgurdan yapar fakat şekerini daha sonra karıştırırdı.
Büyük bir tencereye akşamdan su ve bulguru koyar(Asıl boza, akdarıdan olur)sobanın üstüne yerleştirirdi.
Sabaha kadar sobanın sıcağıyla bulgur iyice pişer sabah da onu kevgirden geçirir(O zaman blender de ne ola ki) kabuklarını posasını ayırır, süzülmüş olanın içine ya biraz ekmek ya da birkaç nohut koyardı(Maya niyetine).
Sonra sobanın arkasında mayalanmaya bırakırdı, kıvamına gelince şekerini karıştırırdı.
...
Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön