View Single Post
Eski 17-09-2010, 18:40   #1
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Tulumba Tatlısı

Name:  tulumba-tatlisi-300x200.jpg
Views: 7288
Size:  19.1 KB
Geçenlerde TV'de meşhur bir Tulumca tatlıcısından tarif alıyorlarken rasladım. Tulumba tatlısının püf noktası pişirmesiymiş, hamur soğuk yağa atılırmış, yavaş yavaş kızartılırmış. Ustadan duyunca ve nasıl yapıldığını görünce hevesle bizimkilere sürpriz yapayım istedim.

Uyguladığım tarifin malzemeleri;
-2,5 su bardağı un

-1 çorba kaşığı ince irmik

-1 çorba kaşığı nişasta

-5 yumurta

-1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr.)

-3 su bardağı şeker

-2 su bardağı kızartma için zeytinyağı veya ayçiçek yağı.

-1 /4 limon suyu

YAPILIŞI:

1- Şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken
köpükler alınıp, limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır.

2- Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. 1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır.

3- Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur. Isıtılmış yağa 4- 5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir.

4- Tava sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

5- Sonra şuruba atılıp karıştırılır. 5 dakika sonra tabağa alınır.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön