Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm
Sayın yasemn,
Biberiye bitkisinin yağı damıtma (distilasyon) yöntemiyle elde ediliyor. Taze yaprakları zeytinyağına aroma vermesi için kullanılıyor. Taze veya kuru yaprakları et yemeklerinde kullanılıyor. Biberiyenin diğer kullanım yöntemlerinde kurutulmuş yaprak ve çiçekleri kullanılıyor. (Bildiğim kadarıyla sadece damıtma yöntemi ile yağ elde ediliyor)
Yararlı otların etkili olması için doğru zamanda toplanması gerektiğine inanıyorum. Biberiye bitkisinin toplama zamanı bahar ve yaz başıdır.
Damıtma yöntemiyle ilgili bu yazı ilginizi çekebilir. Seneye bu yöntemi bende denemek istiyorum.
|
ilgin için sağol yazdıkların çok mantıklı ben bir ihtimal olabilirmi diye düşündüm işin aslı bundan birkaç ay önce nette bu konu ile alakalı çok yararlı bilgiler bulmuştum kayıt etmediğim için şu anda böyle arıyorum
topladığım biberiyelerin üzerinde çiçeği var dağlık bir bölgeden olduğu için zamanı geçmiş sayılmaz
artık bu işi öğrenebilirsem seneye kaldı
)
tekrardan teşekkürler