Konu: Çiçek suyu
View Single Post
Eski 13-02-2009, 02:08   #21
agozce
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Olmaz mı? Ben tenceremi, tavamı hazırladım tarifi bekliyorum...Umarım kaynak filan yaptırmam gerekmez


Kaynak ve tavaya gerek yok. Yazarak anlatmaya çalışayım.


Evde Damıtma Nasıl Yapılır:

Genis bir kapaklı tencere (Eski yuvarlak alimünyum tencereler ve onların klasik kapağı biçiminde olmalı ), ve onun içine oturtulabilecek daha küçük bir tencere veya tas. Biraz da hamur ( kaynak niyetine).

Geniş tencerenin içine 2 ölçü su ve 1 ölçü suyunu almak istediğimiz çiçek konur. Onun üzerine batmayacak şekilde tenceren biraz daha küçük ve yayvan bir tas veya tencere konur. Tencerenin kapağı ters olarak kapatılır.

Ortadaki tencere ile kapak arasında mesafe olmalı. Tencerenin kapağının etrafı koyu bir hamur ile iyice sıvanır hava almaması için. Tencere kaynamaya başlayınca kapağın üzerine buz torbası konulur.

Sistem şöyle işliyor :

Kaynama ile oluşan buhar kapağa çarpıyor. Kapak soğuk olduğu için sıvı hale gelip ortadaki tasta toplanıyor. Kapağın üzerindeki buz eridikçe yenileniyor. Bu süre tenceredeki su tükenene kadar devam ediyor.

En sonunda ortadaki tencerede toplanan su dikkatlice çıkarılıyor. (Bu kısmı çok dikkatli yapmak gerekiyor. Hamuru sökecez diye elde edilen yağ dökülebilir. Aman aman emekler boşe gitmesin)

Zor gibi görünüyor ama hiç te değil. Uygun tencereleri bulduktan sonrası kolay.Biz kazanlarla yapardık. Ortasına da büyük bir tencere kolay bulunurdu..

Kolay gelsin.


Düzenleyen agozce : 14-09-2010 saat 02:29
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön