View Single Post
Eski 06-09-2010, 22:06   #2
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Burayı ancak gördüm

Kızılcıkları yıkayıp, süzgeçe koyun. Üzerine bastırarak çekirdeklerini çıkartın. Süzgeçten suları alta akacağı için, bu işlemi yapmanız kolay olacaktır.

Rondoda iyice parçalayın. Süzgeçten geçirin. Kabukları üstte kalacaktır. Ben kabukları da kullanmak istediğim için, onları toplayıp tekrar rondodan geçirip iyiçe parçaladım. Bu arada 1 kilo kızılcık için 15 kadar sarmısağı da ekledim. (rahat ezmek için, içine kızılcık püresinden de biraz ekledim) 1 Yemek kaşığı da tuz ekleyin.

Tümünü aynı kapta birleştirin ve içine kaşıkla rahatça karıştıracağınız kadar un ekleyin. Bu sıvı bir hamur olsun anlamına gelmiyor. Sert ama kaşıkla karıştırabilecek kadar sert olsun demek istiyorum.

Hergün birkaç kez karıştırarak 5-6 gün mayalanmasını sağlayın.

Taze tarhana olarak tüketmek istediğim için kurutmadım. Bir kısmını kavanoza koydum. Bir kısmını porsiyonlara ayırıp buzluğa...

Not: Sarmısaksız olarak da yapılıyormuş, tercih sizin...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön