Konu: Şeftali
View Single Post
Eski 03-08-2010, 12:47   #146
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Bir şeftali fidanım ölüyordu.

Üzerinde zamklaşmalar oluşuyor önleyemiyordum.

Su verdim. Belki susuz kalmıştır diye. Kireç sürdüm olmadı. Toprak tahlilinde demir ve bor eksikliği yoktu. Zamklaşma hızla sürdü.]

Halil bey topraklarınız beyaz kireçli bir toprak gibi gördüm fotoğraflarınızdan doğrumudur.
Bu tür topraklarda, toprak analizinde eksikler görülmese de bitki kireçli beyaz topraktan demiri alamıyor vermiyor. Başıma geldiği için paylaşma ihtiyacı duydum.

İki adet çok güzel kiraz ağacım vardı, beşinci yılına gelmişlerdi kirazları ektiğim yerin 40 cm aşağısı beyaz ve kireçli bir topraktı dört sene çok güzellerdi, ne zaman ki kökler beyaz toprağa değdi ağaçlar da zamklanma ve yapraklarda sararmalar başladı, araştırdım, ve aynen yukarıda dediğim gibi ağaçlar topraktan demir alamadığını toprağın demiri vermediğini siz demir verseniz bile o toprağın demiri vermediğini öğrendim.

Bu tür topraklarda sadece şu şekilde ağaç ve ya bitki demiri alabilir.

Ağacın kök cevresindeki toprağı kökler seviyesine kadar boşaltacaksın, alta iyi cürümüş hayvan gübresini yayacaksın üstüne demir sulfatı vereceksin tekrar hayvan gübresi ile kapatacaksın en son da toprakla kapatacaksın, ben yaptım ve başarılı oldum. Ama bunu üç yılda bir yapman lazım.

Bunun tam tersini ve ya birini eksik yaparsanız yine sonuç alamazsınız.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön