View Single Post
Eski 27-12-2006, 13:05   #1
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Yumurtali kuskonmaz[yumurtali agrelli]

Arkadaslar ben Kibristan buralara geleli cok oldu, buralarda daha onceleri hic bilmedigim bircok yeni tatlar, lezetler tattim. Yine de Kibristaki lezetleri unutamadim.
Kibrista kuskonmazin adi Agrelli'dir ve kim bilir hangi zamandan beri bu zebze Kibrista, Yumurta ile kavrularak tuketilir,belki yeni yeni haslanmiya da baslanmistir, bati ulkelerinde oldugu gibi.
Kuskonmaz mayista, havalarin isinmasi ile temmuza kadar dagdan, bayirdan toplanip yumurta ile kavrulurdu o kuskonmazlar resimde gordugunuz gibi beyazdi. Bir de portokal bahcelerinin kenarlarinda cikan yabani agrelli dedigimiz siyah renkte olanlari vardi ki daha lezzetli ve hafif acimtirak olurlardi.

Kavrulmus yumurtali kuskonmaz:
Bir kilo kadar cok kalin olmiyan kuskonmaz,
3 yumurta,
Kavurmak icin zeytin yagi,
Limon, tuz ve karabiber

Kuskonmazlar burunlarindan baslayip 3-4cm parcalar halinde koparilir taki sert kisma gelene kadar artik kuskonmaz cit diye kopmaz sadece egilir iste o kismi pisirilmez cok sert olur. Kesilen kuskonmazlar suzgecte yikandiktan sonra, tavada isinan zeytin yaginin icerisine atilip pisene kadar karistirilir[15 dakika kadar] kuskonmazlar pisince 3 yumurta kirilir ve hafif ateste hepsi birlikte karistirilarak pisirilir, tabaga alip uzerine limon ve karabiber de koyduktan sonra
is onu yemeye kaliyor yaninda soguk bir de bira oldumu, degmeyin keyiflere.

Name:  yumurtali kuskonmaz 001.jpg
Views: 15060
Size:  67.1 KB
Cok kalin olmiyan kuskanmazlar.

Name:  yumurtali kuskonmaz 002.jpg
Views: 20184
Size:  65.9 KB
Taze kisimlari kirilmis kuskonmazlar.

Name:  yumurtali kuskonmaz 003.jpg
Views: 15784
Size:  51.9 KB
Kavrulmaya basliyan kuskonmazlar.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön