agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni23Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-12-2006, 14:05   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Yumurtali kuskonmaz[yumurtali agrelli]

Arkadaslar ben Kibristan buralara geleli cok oldu, buralarda daha onceleri hic bilmedigim bircok yeni tatlar, lezetler tattim. Yine de Kibristaki lezetleri unutamadim.
Kibrista kuskonmazin adi Agrelli'dir ve kim bilir hangi zamandan beri bu zebze Kibrista, Yumurta ile kavrularak tuketilir,belki yeni yeni haslanmiya da baslanmistir, bati ulkelerinde oldugu gibi.
Kuskonmaz mayista, havalarin isinmasi ile temmuza kadar dagdan, bayirdan toplanip yumurta ile kavrulurdu o kuskonmazlar resimde gordugunuz gibi beyazdi. Bir de portokal bahcelerinin kenarlarinda cikan yabani agrelli dedigimiz siyah renkte olanlari vardi ki daha lezzetli ve hafif acimtirak olurlardi.

Kavrulmus yumurtali kuskonmaz:
Bir kilo kadar cok kalin olmiyan kuskonmaz,
3 yumurta,
Kavurmak icin zeytin yagi,
Limon, tuz ve karabiber

Kuskonmazlar burunlarindan baslayip 3-4cm parcalar halinde koparilir taki sert kisma gelene kadar artik kuskonmaz cit diye kopmaz sadece egilir iste o kismi pisirilmez cok sert olur. Kesilen kuskonmazlar suzgecte yikandiktan sonra, tavada isinan zeytin yaginin icerisine atilip pisene kadar karistirilir[15 dakika kadar] kuskonmazlar pisince 3 yumurta kirilir ve hafif ateste hepsi birlikte karistirilarak pisirilir, tabaga alip uzerine limon ve karabiber de koyduktan sonra
is onu yemeye kaliyor yaninda soguk bir de bira oldumu, degmeyin keyiflere.

Name:  yumurtali kuskonmaz 001.jpg
Views: 13459
Size:  67.1 KB
Cok kalin olmiyan kuskanmazlar.

Name:  yumurtali kuskonmaz 002.jpg
Views: 18835
Size:  65.9 KB
Taze kisimlari kirilmis kuskonmazlar.

Name:  yumurtali kuskonmaz 003.jpg
Views: 14535
Size:  51.9 KB
Kavrulmaya basliyan kuskonmazlar.

 
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2006, 14:10   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Name:  yumurtali kuskonmaz 004.jpg
Views: 20985
Size:  55.4 KB
Kuskonmazlar pisince 3 yumurta kiriliyor

Name:  yumurtali kuskonmaz 005.jpg
Views: 17087
Size:  51.9 KB
Kuskonmazlar ve yumurtalar karistirilarak kavruluyor.

Name:  yumurtali kuskonmaz 006.jpg
Views: 15000
Size:  51.4 KB
Hepinize afiyet olsun

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2006, 16:32   #3
Ağaç Dostu
 
TaFLaN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2006
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 646
Galeri: 12
Arkadaş durup dururken adamı acıktırıyorsunuz. Bu işin sonu ne olacak. İşte kalktım mutfağa doğru gidiyorum. Bu işin sorumluları derhal ortaya çıksın.

TaFLaN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2006, 17:25   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Kuşkonmazın yabanisine burda tilkimen deniyor..
tadına bayılırım..
birde aynı zamanda çıkan sarmaşık olur. Daha acımsı tadı var. çorbası güzel olur. ve Ali abinin tarifindeki gibi kavurması..

tener beğendi.
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2006, 18:33   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,593
memet Bodrum da da TİLKİŞEN diyorlar kuşkonmaza Sevgili Ali H.Ali taaa dünyanın bir ucundan bunu anlattı ya helal olsun ona. Benimde canım çekti yahuu )

tener beğendi.
Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2008, 23:52   #6
Ağaç Dostu
 
Sergül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
Arkadaşlar, kuşkonmaz (ağrelli) zamanı geldi.Ağrelliyi birde tuzsuz taze norla denediniz mi? Ali beyin söylediği gibi kırıldıktan sonra, biraz haşlanır (acılığı gitsin diye) sonra az kavrulur , yumurta yerine nor harika olur.

tener beğendi.
Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2009, 16:48   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-05-2007
Şehir: karşıyaka/izmir
Mesajlar: 111
Kuşkonmazı ilk defa denedim

Hayatımda çok büyük bir lezzet kaçırmışım, harika bir lezzet.Fakat benim kötü bir adetim var her bitkiyi önce çiğ denerim ve öyle pişiririm fakat ne yazık ki bunu pişirecek kadar bırakmadım hepsini yıkadım çiğ yedim, harika. Bir daha alacağım ve bu sefer dediğiniz gibi pişireceğim. Bunun sürgünlerini toprağa diksek yetişmez mi

sarıaltıngül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2009, 17:41   #8
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,854
Galeri: 90
Alıntı:
tuzsuz taze nor
Biz lor kelimesini kullanıyoruz diye not düşeyim

tener beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2010, 01:35   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-01-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 124
Kuşkonmazı uzun bir süredir arıyorum ama bir türlü bulamıyorum . Nerede bulabileceğim konusunda bilgisi olan var mı ?

qokhanyilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2010, 11:34   #10
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,205
Galeri: 236
Yabani kuşkonmaz filizlerinin doğadaki hallerini fotoğraflayıp buraya koyabilir misiniz?

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2010, 02:30   #11
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,043
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Biz lor kelimesini kullanıyoruz diye not düşeyim
Bizde de nor ile lor farkıdır. Lor,ayran veya yoğurt pişirilerek yapılır.

Nor, peynir altsuyu tekrar kaynatılarak veya mayası tutmayan-mayalanamayan peynir den yapılır.

Lor tadı ekşimsidir, nor tadı hafif tatlımsıdır.

tener beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2010, 19:23   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 11
Yumurtalı kuşkonmaz

tener beğendi.
rumma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2012, 16:44   #13
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Hep merak ettiğim bir sebzedir kuşkonmaz, burada tarifini çok açıklayıcı yazmışsınız, teşekkür ederim, bahar da çıkıyor değil mi?

tener beğendi.
ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2012, 12:06   #14
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Konservesinden yapsak aynı lezzette oluyor mu?

tener beğendi.
ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2012, 16:29   #15
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,043
Galeri: 4
Olmuyor malesef. )

tener beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2012, 17:04   #16
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Mesajları okuyunca anladım ki bizim köylü çok terbiyesizmiş yahu
Kuşkonmazın yabanisine tilki s..i deniyor...

tener beğendi.
münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2012, 17:09   #17
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Fotoları netten buldum

Eklenen Resimler
   
tener beğendi.
münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2012, 06:41   #18
Ağaç Dostu
 
Muallim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: Konya,Milas
Mesajlar: 433
Milas yöresinde sarmaşığa deli tilikşen, kuşkonmaza da akıllı tilikşen derler.Akıllı tilikşen;ateşte biber gibi közlenerek de yenir.

tener beğendi.
Muallim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2012, 09:40   #19
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
İstanbulda da var yabani kuşkonmaz ama kimse bilmiyor galiba..
Şile taraflarında heryerde görmüştüm..

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2012, 11:28   #20
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Şu yumurtalı kuşkonmazı yapmak için sabırsızlanıyorum, hiç yemedim ve faydalarını okudum, inşallah çok beğenirim, ne zaman çıkacak acaba

tener beğendi.
ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2012, 11:56   #21
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Başlamıştır çıkmaya. Biz çorbasını da yaparız.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2012, 12:48   #22
Ağaçsever
 
Fatih Şengül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-03-2012
Şehir: Kastamonu/Tosya
Mesajlar: 62
Bizim oralarda ''yılan kuyruğu'' derler. Yöresel isimleri ve mekanları farklı olsa da sanırım damak tadı ve tarifi aynı

Fatih Şengül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2012, 10:57   #23
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Onu bir de közde/magalda biber gibi kızartması var...O da çok güzel oluyor.

Tadı aynı et gibi ama kokusu, lezzeti.....Mangal zamanı geliyor. İnşallah bunu da deneyen olur.

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 14:30   #24
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Sayın Münevver rica etsem tam tarifini yazarmısın?

Bugün semt pazarı kuruluyor oraya gittim ama hiç göremedim acaba çıktı mı?

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 10:06   #25
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Sayın ayhat
Daha yeni çıkıyorlardır muhtemelen..Ama Nisan ayında çıkarlar pazara..

Yumurtalı olan tarif yukarıdaki mesajlarda var.


Mangalda denemek isterseniz de:
Yıkadığınız kuşkonmazları hiç bölmeden öylece mangala atın.Ben hafif bayıltınca seviyorum. Ama biber gibi ters -yüz çevirerek kavurunca da tadı güzel oluyor.Name:  4.jpg
Views: 7889
Size:  12.5 KB

Ama ilk deneyecekler için tadı garipsenebilir. Biz çocukluktan beri tadına alışık olduğumuzdan belki bize güzel geliyordur.

tener beğendi.
münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2012, 10:25   #26
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Sayın Münevver mesajınız için teşekkürler resimde çok açıklayıcı olmuş, böyle ateşten alıp hemen soymadan mı yeniyor?

tener beğendi.
ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2012, 13:47   #27
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Sayın ayhat;
Kabuğu olmuyor zaten.
Biber gibi dediğime bakmayın.Hani biberi nasıl mangalda pişiriyoruz, pişirilmesi benziyor diye öyle yazdım.Biberde pişince ince bir kabuk var ama kuşkonmazda olmuyor kabuk.

tener beğendi.
münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2012, 14:37   #28
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Hımm daha iyi anladım şimdi, yok bu sene tatmam lazım Allah nasip ederse bakalım nasıl birşeymiş

tener beğendi.
ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2012, 14:44   #29
Ağaç Dostu
 
olcim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2011
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 936
Sayenizde benim gibi rejim yapmaya çalışanlar yandılaaaaaaaaaaaaarrrrrr...

ayhat ve edip45 beğendi.
olcim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2012, 15:32   #30
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: manisa
Mesajlar: 19
bizim buralar bu otların cenneti,en sağlıklı yiyecek.

edip45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020