View Single Post
Eski 18-04-2010, 11:27   #37
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Firmalara göndermek üzere hazırladığımız metinler:

Alıntı:
Sayın İlgili,

Biz, genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) içermeyen ürünlerle beslenmek istiyoruz ve ülkemizde, içinde dolaylı veya dolaysız genetiği değiştirilmiş organizma ya da bunlara ait ürün bulunmayan gıda maddelerini tanımlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle, üretmekte olduğunuz ürünlerin hangilerinin GDO içermediğinin belirlenmesinde ya da GDO içermeyen ürün alternatiflerinizi önermeniz konusunda yardımınızı rica ediyoruz.

Ekte yer alan "GDO hakkında genel bilgiler" sayfasındaki gerekçelerle, yediklerimizin içinde ne olduğunu bilme hakkımızı kullanabilmemiz, tercihlerimizi buna göre oluşturabilmemiz için hali hazırda üreterek piyasaya sürdüğünüz ürünlerle ilgili ekteki bilgi formlarını, genel olarak firmanız ürünlerinin tamamı için ve her bir ürün grubunuz için ayrı ayrı tanzim etmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla


Verilen yanıtların değerlendirmesi:

• Vermiş olduğunuz yanıtlar veya yanıt verme durumunuz internette ve sair medyada halka açık olarak listelenecektir.
• Bu form tarafınıza gönderildikten sonra yanıtlanması için 30 takvim günü beklenecek, bu bekleme süresinde, firmanıza form gönderildiği, gönderilme tarihi ve bekleme süresi de belirtilerek yayınlanacaktır.
• 30 takvim günü içinde yanıt verilmediği taktirde, o güne kadar yanıt bekler durumda görünen ürünleriniz “Soruldu, firma yanıtlamak istemiyor" statüsüne geçeceklerdir.
• Ürününüz ya da ürün grubunuzun GDO içermeyen ürün olarak değerlendirilebilmesi için, 2. ve 3. soru gruplarında verilen yanıtların hiç birinin GDO'lu girdi içerebilir sonucunu doğurmaması gerekmektedir.
• Tedarikçilerden alınan girdilerin GDO'lu olmadığının beyan edilmesi durumunda tedarikçi belgesinin mevcut olması ya da hiçbir belirsizliğe yer bırakmadan kabul edilebilir bir açıklaması olmalıdır. Aksi taktirde, girdinin GDO içerebileceği şeklinde değerlendirilecektir.
• Tedarikçi belgesinin mevcut olduğu durumlarda, belgenin elektonik bir kopyasının da gönderilmesi gerekmektedir.

Formdaki sorular yanıtlanırken dikkat edilecekler:
Form, üç ayrı soru grubundan oluşmaktadır.

1. Firma deklerasyonu
Bu grupta firmanız ürünlerinin halihazırda genel olarak herhangi bir GDO'lu girdi içerip içermedigi, içeriyorsa geleceğe ait planlarınız sorgulanmaktadır.
Bu sayfa her üretici/distribütör tarafından sadece bir kez doldurulmalıdır.

2. Bitkisel Girdiler
Bu grup, tedarikçilerinizden temin ettiğiniz, ürünlerinizde ya da ürün grubunuzda, doğrudan ya da dolaylı kullanılan bitkisel kaynaklı girdilerinize ait kontrol prosedürlerinizi sorgulamaktadır. Her bir ürün grubunuz için ayrıca yanıtlanması gerekmektedir.
Bu sayfa her ürün grubu için ayrıca doldurulmalıdır. (Gerektiği kadar fotokopi ile çoğaltmalısınız)

3. Hayvansal (et, süt, yumurta) Girdiler
Bu grup, tedarikçilerinizden temin ettiğiniz hayvansal ürün kaynaklı girdilerinize ait kontrol prosedürlerinizi sorgulamaktadır. Her bir ürün grubunuz için ayrıca yanıtlanması gerekmektedir.
Bu sayfa her ürün grubu için ayrıca doldurulmalıdır. (Gerektiği kadar fotokopi ile çoğaltmalısınız)
 
 
Temiz Besin
www.temizbesin.org


Bunlara ek olarak, cevaplanması istenen sorular gönderilecek...

Aslında projenin fikir babası meyvelitepe, konu hakkında yazsın diye bekliyorum ama o bahçeler arası işbirliğine takıldı galiba


malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön