View Single Post
Eski 16-04-2010, 13:07   #87
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
American Institute of Baking adlı bir kuruluş. Bu denetim kuruluşu hem gıda maddesi üretenleri hem tedarikçileri, hem de tedarikçilerin tedarikçilerinin denetimini yapıp çeşitli kademelerde sertifika veriyor, masraflarını da "Gel beni denetime tabi tut, sertifika almak istiyorum." diyen firmalar ödüyor. Canları istediği zaman, hiç haber vermeden gelip yüzlerce konuda denetim yapıyorlar. Denetime gelen kişiler ise sürekli değişiyor, malumunuz, denetime sürekli aynı kişi giderse bir süre sonra "Abi, kardeş" türü informal ilişkiler oluşuyor.
Bu çok güzel de bizde olabileceğini hiç ama hiç düşünemiyorum, Para verip beni denetle diyeceğiz, ya rapor olumsuz çıkarsa, adamları gırtlaklarız, baskıyla rüşvetle bir yerlere getiririz. Türkiye buna çok müsait, 5 liraya bir çorba parasına yalvaranlar var.

Bir şeyler yapmaya güzel bir şey oluşturmaya çalışıyoruz 8-10 kişi ve ya daha çok kişi, türkiyede ki sistemden bir şey bekliyecelsek olacağını hiç sanmıyorum.
Sistemi kendimiz kurar, kalp ve vijdani duyularımıza hakim olarak, yani bir ürün kalben vijdanen geçiyorsa satışa sunmak, yok geçmiyor ise onu çöpe atabilir isek benim için en dürüstü en sağlıklısı.

Benim için vijdan setifikası geçerlidir.

Aklınıza hemen bu vijdan kimin vijdanıda göre diyeceksiniz,

Doğru olan vijdana göre

Satış yapan üyeler ve ya tüketiciler, (hepimiz tüketiciyiz ya) Açıken alenen bir birimizi denetleyeceğiz doğrunun yanın da olacağız.
Yanlış olan bir şeye de, ya zarar etmesine vijdanım el vermedi demeyeceğiz, Yanlışın yanında açımasız ve dik durmalıyız.

Bu sen olsan dahi.

Türkiyedeki sistemden bir şey bekliyerek başlıyacaksak, koskaca bir hiç çıkar.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön