View Single Post
Eski 06-04-2010, 17:51   #16
jeomeo
Ağaç Dostu
 
jeomeo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: İstanbul, Sarıyer
Mesajlar: 505
Yaptığınız uygulamada neden yaptığınızı anlamadığım yerler var.

Görünt024-2.jpg

Yanlış görmediysem 5 ayrı yerden tellerle ağaca bir yatıklık kazandırmışsınız, yalnız fotoğraftan anlaşılan bu tellerin fidana kazandırdığı tek hareket 3. ile 5. tellerin arasına doğru eğikliği. Aynı hareketi ağacı hafif eğik dikerek ve gövdesine tel sararak uygulayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bu uygulamayı yaparken telin ağaca değen kısmını gövde üzerinde birkaç tur sararak yaparsanız, o noktada ağaca zarar verme ihtimalini daha da azaltmış olursunuz. Tellerin olduğu yerlerden boğumlar oluşabilir buna dikkat etmeniz gerekecek.

Fotoğraf beni yanıltmıyorsa 4 numaralı tel, altındaki kağıttan(veya bant) sıyrılıp hemen yanındaki dala yük bindiriyor gibi görünüyor. Dala zarar vermemesine ve gelişimini engellememesine dikkat etmelisiniz.

Sizin yerinizde olsaydım ve fidana kazandırmak istediğim şekil bu olsaydı, telleri sökerdim. Ağacın tüm gövdesini saran bir tel sarar ve telin ucunu (agacın zirvesinden sonraki kısmını) 5 ve 3 numaralı tellerin bağlandığı yerlerin arasından açacağım bir delikten geçirip iyice gerer ve bağlardırm.

Kolay gelsin

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön