View Single Post
Eski 22-03-2010, 18:17   #6
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
"Yollar yürümekle aşınmaz" iken, dağlar...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Muhteşem güzellikler. Oraları öylece komamak lazım. Ne kadar çok insan dolaşırsa o kadar çok para gelecek demektir. Altın madeni yapıp kazarak, keserek kısa zamanda tüketmektense, zamana yayarak tüketmek daha evla görünmekte.

Geçende, gençlik yıllarından beri görmediğim bir tanıdık çayımı içmeye uğramış, hoş beş ettik sonra pazar günleri üyesi olduğu kulüple dağlara gitmekteymişler. İzmir'de 30 kulüp var dedi. Her hafta sonu sadece İzmir'de 30 otobüs dolusu insan dağları dövmekte imiş. Tüm Türkiye'de kaç kişi her pazar yaban hayatta acaba?

O hayatın yerlileri nasıl katlanmaktalar acaba bu yoğun ziyaretlere dedim. Biz patikalardan yürüyoruz ama, dedi. İyi bari dedim.

Yaban hayata bu kadar ilgi iyi değil. Sonu hayra elamet değil, en azından. Sahillerin hali ortada, güzellikleri resmedip yayınlamak iyi mi, diye iyice bir düşünmekte fayda var.
Atalar "Basmadığın toprak senin vatanın değildir" demişler, haksızlar mı sizce?

'Sizin gözlerden, gönüllerden uzak tutularak korumak' olarak ifade edilebilecek düşüncenizi "öğrenciler olmasa, maarif ne güzel idare edilir"e benzetiyorum.

Tamam korumacılık, insanı yaklaştırmamak ilk başta çok pratik bir fikir gibi geliyor ama bunun asla çözüm olmayacağı ortadadır. Çözüm insanı da içeren, ancak tahribe varmayan yaklaşımdadır.

Doğa'da bulunmayı seven biri olarak yanımızda götürdüğümüz gıdaların artanlarını da kilometrelerce sırtımızda taşıyarak şehre geri getirdiğimizi söyleyebilirim. Yaban hayattaki canlıların (hayvanların) huylarını değiştirmemek adına.

Kaldı ki dozerle gitmiyor, doğal alanda sadece yürüyoruz, bu bize çok görülmemeli.

İnsan olarak, dünyadaki, doğadaki yerimizi anlamak için birlikte zaman geçirmeliyiz diye düşünüyorum. Ve keşke tüm şehirliler doğaya çıksa, kamp yapsa diye de düşünüyorum. Tamam bu en güzel yerlerde yığılmaya yol açacaktır ama ne kadar çok insan, ne kadar çok güzellik görür, yaşarsa o kadar bilinçlenmiş olur.

Kimse gitmez görmezse birileri zaten dozerlerle gidecektir. Herkesin gitmesinin gerekmesinin bir nedeni de budur.

Bu söylediklerim âfâki sözler değildir, sitemizde çok örneği vardır, açın bakın Oğuz Karsan'ın, Vildan Sönmez'in yazdıklarını okuyun. Nerelere gidip, ne yazılar, ne fotoğraflar eklemişler, doğa için neler yapmışlar ve yapıyorlar.



gece
doğa ve insan birlikteliğinin sinerjiye daha yakın olduğuna inanan forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön