Arkadaşlar gübre olarak yıllanmış hayvan gübresi kullanıyoruz.Tohumları kendimiz yetiştiriyoruz.Üretimlerimizi ticari amaçla yapmadığımız için kesinlikle gübre ve ilaç kullanmıyoruz. Yeni resimler de ekleyeceğim .
Birinci resimdeki atla çift süren dedemdir kendileri
Uzun börülce:
Haşlayıp ,süzme yoğurtla karıştırıp,közlenmiş biberi tereyağında kızartarak üzerine dökeceksiniz .Çok harika bir yemek olur. Arkadaşların belirttiği gibi salatası ,yine fasulye gibi domatesli olabilir .Bir değişik türü babam çok sever yine haşlayıp tereyağında mısır unu ile börülceyi hafif kavuracaksınız müthiş bir lezzettir.
Beyaz Börülce:
Bu boyutlarda iki türü vardır beyaz ve yeşil,beyaz olanlar daha lezzetlidir.Özellikle olgunlaşmış(ermiş ama kurumamış) olanların tanelerini domatesle yapacaksınız süper olur.
Yine kurusunun çorbası ,bizim orada alacaş denilen bulgur ve tereyağı ile yapılan pilav tarzı vardır değişik bir tatdır.