View Single Post
Eski 03-03-2010, 13:24   #1050
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Rekabet oyunlarına bizler gelmiyelim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dragut Mesajı Göster
Sayın Hüseyin Ovak.
Bugün tamamen bir raslantı sonucunda foruma girdim ve B5A ile ilgili yazıları başından itibaren okumaya başladım. İddianızın aksine, 1982 yılında, (Okinawa) Ryukyus üniversitesinden Japon Prof.Teruo Higa, dünyada ilk defa, anaerobik ve aerobik mikoplazmaları symbionize (birlikte yaşam) haline getirmiştir. Bunun için 2000 e yakın mikro organizma kullanılmıştır. Daha sonrada bu ürün ve çeşitleri EM adı altında, kar amacı gütmemek şartıyla, tüm dünyaya dağıtılmaya başlanılmıştır. Başkalarının başarılarını, kendinize mal etmemenizi dilerim.
Saygılarımla.
Arkadaşlar ne yaptığınızın farkındamısınız, nedir bu çirkince rekabet anlayışı, nereye varır bu çekememezlik le yaratılan bu polemikler daha mı iyi zehirlerle kimyasallarla tarım çalışmaları bir ufak pürüz yüzünden fırtınalar koparmaya gerek varmı Bence b5a, Em , vede Mog gübre iyiki varlar diğerleri de gelsinler ne kadar çok olurlarsa okadar iyi olacağına gönülden inancım büyük, lütfen hepinizden rica ediyorum, kırıcı olmayalım, eyer bir şeye karşı olacaksak kimyasal üretenlerine hep birlikte karşı olalım.

Eyer ortada gerçek bir durum varsa bu memleketin ileri gelenleri bunun hal çaresine bakacaklardır, niye kin kusalım bilmeden, bizler nekadar bilgiliyizki, birilerinin arkasından yorum yapma gücüne sahip olalım.

Bırakalım firmaların rekabet çılgınlıklarını onlar yapsınlar, biz sadece tüketicileriz, yapacağımız bir şey varsa iyi olan kazanır diyebiliriz, sevgiyle kalınız.

epsody Çevrimdışı   Başa Dön