View Single Post
Eski 13-12-2006, 16:43   #1
Oğuzhan
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Kestane Pilavli Hindi

Kestane Pilavli Hindi

Malzemeler:
1 adet hindi
2 kasik tereyag
2 kasik salca
tuz, karabiber
Pilavi icin:
2 bardak pirinc
250gr kestane
2 kasik yag
4 bardak su
tuz

Yapılışı:
1)Hindi iyice temizlenir.Uzerine karabiber, salca ve yag karistirilip iyice surulur. Firin tepsisine konularak 6-7 saat kadar hafif isida kizartilir
2)Kizaran hindi servis tabagina alinir etrafina pilav konulur pilavin ustunede kestaneler konularak servis yapilir.
Kestaneli pilavin yapilisi:
1)Kestaneler dagitilmadan haslanir>
2)Kabuklari soyulup ikiye kesilir.
3)2 bardak pirinc,4 bardak su ve iki kasik yag ile pilav hazirlanir.
4)Pilav suyunu cekince dogranmis kestaneler pilavin ustune dokulerek beraberce demlendirilir

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön