View Single Post
Eski 24-02-2010, 09:24   #16
soberman
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
Çok güzel bir konu açılmış, @malbman'a ve diğer katkıda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi yoğrulmayan ekmek, Jim Lahey'in meşhur ettiği bir tarife dayanmaktadır ve tarif genel olarak standart uygulanmaya çalışılmaktadır. Şu an yöntem uygulayıcıları Lahey'in tarif uygulaması esnasında Ölçü Bardağını ağzına kadar doldurup doldurmadığı üzerine kilitlenmiş durumdadır. İfade edilen, bu kadarcık bir tarif sapmasında bile sıkıntı yaşanacağıdır. Oysa burada uygulanan tarifler tamamen taş ekmeklerinden uyarlamadır. Orijinali taş üzerinde pişmesine rağmen çok küçük değişikliklerle yoğrulmayan ekmek yöntemiyle yapılacağı gösterildiği gibi ayrıca yöntemin kendine has avantajları sebebiyle hem kabuk hem de doku yapısında ilave aromalar tarifi çok daha mükemmel kılmıştır.

Bu hafta sonu istek üzerine yoğrulmayan ekmek günü idi. Tam Buğday Unlu, Arpa Unlu, Çavdar Unlu ve Yulaf Unlu yoğrulmayan ekmek yapıldı. İlk pişirilen 2 ekmek, diğer iki tanesi henüz pişirilme aşamasındayken, aşırı talep nedeniyle sıcak sıcak kesildi.


Buğday, Arpa, Yulaf ve Çavdar Ekmekleri bir arada.



Fırından çıkar çıkmaz sabırsızlıkla kesilen ekmekler


Yoğrulmayan ekmeklere devam;



Soldan sağa (öndekiler): Daktyla, Broa; (arkadakiler): Scots Baps, BallyMaloe



Scots Baps kabuk ve dokusu

Not: Tarif ve detaylı uygulama: http://www.ekmeksanati.com


Düzenleyen soberman : 24-02-2010 saat 09:28 Neden: Yeni fotoğraf ilavesi yapıldı.
soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön