View Single Post
Eski 26-01-2010, 13:08   #4
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

Sn. Lilium,

Kızmakta haklısınız. Kanunlar yeterli veya yetersiz zaten kimse uymuyor. Yaptırım gücü yok. Kanunun uygulanmasından sorumlu olan yetkililer ise olan bitene şahit olmamak için arkalarını dönüyorlar Bu hepimizin problemi.

Genç Cumhuriyetimiz her yere yetişemiyor. Kanunlara uymayanları uydurmak sadece kanunları yapanların ve kolluk kuvvetlerinin görevi değil, Aynı zamanda milletin de görevidir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu gibi durumlara düşüleceğini hissetmiş olacak ki Bursa Nutku'nu kaleme almaya gerek görmüş Mutlaka biliyorsunuzdur ama bu satırları Bursa Nutku'nun varlığını bilmeden okuyacaklar için aşağıya yapıştırıyorum

Alıntı:


BURSA NUTKU

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek”

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

Mustafa Kemal Atatürk

Herşey çok açık. Değil mi?

"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir" demekle Devrimleri ve Cumhuriyeti Türk gençliğine ve Türk gencine emanet eden Ulu Önder, Kanunların uygulanmasından da sorumlu kılmıştır.

Bize düşen, yetkili mercileri bu konuda uyarmaktır. Yazacağımız dilekçeler ile, görevlerinin kapsadığı sorumluluktan haberi olmayan görevlileri göreve çağırmaktır.

Sadece bir dilekçenin yıllardır uygulanmayan kanunları hemen uygulanmasını sağlamaya yetmeyebilir. İkinci, üçüncü, onuncu, yüzüncü dilekçeden sonra sonuç alınacağına eminim.

Herkesi, gördüğü haksızlık ve aksaklıklardan dolayı, yetkilileri dilekçe yağmuruna tutmaya çağırıyorum. Göreceksiniz işe yarayacaktır. Bunu kendimiz için değil, gelecek nesiller adına bir vazife olarak telakki ederek yapmalıyız.

Milletçe haklarımızı aramakta biraz yetersiz olduğumuz doğru. Ama bir de hakkımızı aramaya başladık mı? önümüzde kimsenin duramayacağına inanıyorum.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön