View Single Post
Eski 08-01-2010, 11:37   #6
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

Sn. malina, Sn. Cumhur Tonba,

Uyarınız için teşekkür ederim. Yazıyı alıntılayan arkadaşımızın, uzun süre foruma uğramamış olması, konunun hassasiyetini engellememeli diye düşünüyorum. Bu yazılanların kendisi tarafından okunamayacağını varsaysak bile, okuyacak diğer forum üyelerince ilginç ve faydalı taraflarının bulunacağını sanıyorum.

Eğer Vatandaşların tapulu arazilerinde, özel ağaçlandırma veya özel orman çalışmalarının yapılmasında neden çekimser davrandığını bulmak istiyorsak, bu konuda Orman idarelerinin tavrını dikkatle incelemek gerekir.

Bırakınız özel orman veya özel ağaçlandırmayı, arazilerinde ağaç yetişmesine izin verenlere tapu iptal davaları açıldığını biliyoruz ve okuyoruz. Öncelikle tapulu arazilere saldırının önlenmesi lazımdır. Her dava açılan arazi, ağaçlandırma çalışmalarını engellemektedir.

Halkın arasında oluşan kötü imajını değiştirmek için orman idaresince alınması gereken çok yol olduğuna inanıyorum. Orman Kanunundaki belirsizlikler ortadan kalkmadıkça ve yargıtay kararları sadece ormanın lehine yorumlandıkça vatandaştan ağaçlandırma yapmasını beklemek saflık olur. Ağaçlandırma yapsın da arazisi elinden mi gitsin? Öncelikle bu konunun sağlıklı bir şekilde tartışılması gerekir.

Ağaçlandırmayı teşvik etmek istiyorlarsa çıkaracakları bir iki kelimelik yazı ile halkı tesvik edebilirler. İddiam şu: sadece tapulu arazilerine açılan davaların tapu sahipleri lehine, orman veya hazinece vazgeçildiği haberi bile ağaçlandırmayı uçurmaya yetecektir.

Ama Orman idaresinin tavrında bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Zihniyet aynı, tavır aynı, yöneticiler aynı. Nasıl düzelsin ki?

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön