agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen Oğuz Karsan
  • 1 Gönderen Oğuz Karsan

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-03-2005, 11:29   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
Özel ağaçlandırma için yatırımcı aranıyor

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Nuri Uslu, Cumhuriyet tarihinden bu yana Orman Bakanlığı'na ve Hazine'ye ait arazilerde yapılan özel ağaçlandırma miktarının 33 bin hektar olduğunu açıkladı. Son 2 yılda 13 bin hektar alanın ağaçlandırıldığını belirten Uslu, Türkiye'de devlet ormanlarını koruyabilmenin en etkili çözümlerinden birinin de özel ağaçlandırma sahalarının artırılması olduğunu savundu. Uslu, bu amaçla, özel ağaçlandırma yapacak yatırımcı aradıklarını söyledi. Hükümet'in, özel ağaçlandırmayı teşvik edip yaygınlaştırmaya çalıştığını ifade eden Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Nuri Uslu, bu konuda istenilen seviyeye ulaşılamadığını belirtti.

Herkesin ormanı olsun

Halen özel ağaçlandırma yapılan alan miktarının Türkiye'deki orman varlığının yüzde 1'ini dahi oluşturmadığını anlatan Nuri Uslu, 'Kanunumuzdan anayasamızdan kaynaklanan sorunlar var. Türkiye'de ormanlar devletin. Köylerin ormanları, belediyeyelerin, derneklerin, vakıfların ormanları olmasını istiyoruz. Özel ağaçlandırma yapabilmek için en az 3 hektarlık arazi gerekiyor. Bu miktarın altında da olursa vatandaşın kendi ormanı oluyor. Fakat vatandaşlar kendi arazisi üzerinde özel ağaçlandırma yapılmasından korkuyor. Orman bitkisi yetiştirdiğinde arazisinin elinden alınacağını düşünüyor. Böyle birşey yok' dedi.

Mustafa KOZAK

Kaynak: http://www.aksam.com.tr

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 21:25   #2
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Alıntı:
Özel ağaçlandırma yapabilmek için en az 3 hektarlık arazi gerekiyor. Bu miktarın altında da olursa vatandaşın kendi ormanı oluyor. Fakat vatandaşlar kendi arazisi üzerinde özel ağaçlandırma yapılmasından korkuyor. Orman bitkisi yetiştirdiğinde arazisinin elinden alınacağını düşünüyor. Böyle birşey yok' dedi.
Sn. backyard,

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Nuri Uslu, ya yanlış biliyor ya da bilerek halka yanlış bilgi veriyor. Kontrolünü yapabilmesi için tarih ve sayısını da vereyim.

21.100 m2 arazimi ağaçlandırmak için başvuruyu Ağaçlandırma Genel Müdürlüğüne 27 Eylül 2006 yılında yaptım. Başvuruyu arazinin bulunduğu bölgede yapmam gerektiği bildiren bir yazı aldım. Denileni yaptığımda da, arazimin orman olduğunu ve haksız kazanımdan elde edildiğini bildirerek bana tapu iptal davası açtılar.

Tapulu arazi,
Orman Kadastrosu geçmiş,
Orman sayılmayan tarım arazisi olarak tescil edilmiş,

Benim gibi binlercesi var. Çoğu da A.İ.H.M'de davaları kazanıp tazminat hakkı elde ediyorlar. Ama Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Nuri Uslu nun bunlardan haberi yok galiba.

Tapulu arazilere Haksız ve adaletsiz uygulamalar devam ettiği sürece kimseden ağaçlandırma beklemesinler, kendilerini de kandırmasınlar.

Ormanlarını geliştirip, çoğaltabilen ülkeler ne yapıyorlar onlara baksınlar.

Saygılar

belgi.info beğendi.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 21:39   #3
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Bu konuda öncelik ve olur mevkinin bağlı olduğu köy muhtarlığından çıkmaktadır. Onlarda kendileri bilinçsiz ve çekingen oldukları için girişimde bulunmuyorlar. Başkaları da müracaat etse bu kez yabancı diye ret ediyorlar, diğer taraftan böyle alanları mera olarak kullandıklarından hali olarak kalmasını istiyorlar. Çevre köy halkına rağmen de hem idari hemde yöresel kabul görmüyor.
İşin doğrusu uygulanabilirliği zayıf. Ancak köyün egemenleri kendi arazilerinin devamı durumunda ki hazine ve bozuk orman alanlarında bu işi yapabilirler.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 23:18   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster
Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Nuri Uslu, ya yanlış biliyor ya da bilerek halka yanlış bilgi veriyor. Kontrolünü yapabilmesi için tarih ve sayısını da vereyim.

21.100 m2 arazimi ağaçlandırmak için başvuruyu Ağaçlandırma Genel Müdürlüğüne 27 Eylül 2006 yılında yaptım.
Backyard'ın gazeteden yaptığı alıntıyı foruma eklediği tarih : 25-03-2005
Biz geldik 2010'a
Foruma son uğradığı tarih ise : 22-06-2008 Ona hitaben yazmışsınız ama okumadığı için cevap da vermeyecektir.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 23:42   #5
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Bu ayrıntı Oğuz Bey'in gözünden kaçmış demek ki. Sayın malinanın yazısını okumasaydım inanın ben de ne zaman yazıldığının farkında olmayacaktım. Halbuki yazıların tarihine dikkat ederdim.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 12:37   #6
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Sn. malina, Sn. Cumhur Tonba,

Uyarınız için teşekkür ederim. Yazıyı alıntılayan arkadaşımızın, uzun süre foruma uğramamış olması, konunun hassasiyetini engellememeli diye düşünüyorum. Bu yazılanların kendisi tarafından okunamayacağını varsaysak bile, okuyacak diğer forum üyelerince ilginç ve faydalı taraflarının bulunacağını sanıyorum.

Eğer Vatandaşların tapulu arazilerinde, özel ağaçlandırma veya özel orman çalışmalarının yapılmasında neden çekimser davrandığını bulmak istiyorsak, bu konuda Orman idarelerinin tavrını dikkatle incelemek gerekir.

Bırakınız özel orman veya özel ağaçlandırmayı, arazilerinde ağaç yetişmesine izin verenlere tapu iptal davaları açıldığını biliyoruz ve okuyoruz. Öncelikle tapulu arazilere saldırının önlenmesi lazımdır. Her dava açılan arazi, ağaçlandırma çalışmalarını engellemektedir.

Halkın arasında oluşan kötü imajını değiştirmek için orman idaresince alınması gereken çok yol olduğuna inanıyorum. Orman Kanunundaki belirsizlikler ortadan kalkmadıkça ve yargıtay kararları sadece ormanın lehine yorumlandıkça vatandaştan ağaçlandırma yapmasını beklemek saflık olur. Ağaçlandırma yapsın da arazisi elinden mi gitsin? Öncelikle bu konunun sağlıklı bir şekilde tartışılması gerekir.

Ağaçlandırmayı teşvik etmek istiyorlarsa çıkaracakları bir iki kelimelik yazı ile halkı tesvik edebilirler. İddiam şu: sadece tapulu arazilerine açılan davaların tapu sahipleri lehine, orman veya hazinece vazgeçildiği haberi bile ağaçlandırmayı uçurmaya yetecektir.

Ama Orman idaresinin tavrında bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Zihniyet aynı, tavır aynı, yöneticiler aynı. Nasıl düzelsin ki?

Saygılar

belgi.info beğendi.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 12:41   #7
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Yazıyı alıntılayan arkadaşımızın, uzun süre foruma uğramamış olması, konunun hassasiyetini engellememeli diye düşünüyorum. Bu yazılanların kendisi tarafından okunamayacağını varsaysak bile, okuyacak diğer forum üyelerince ilginç ve faydalı taraflarının bulunacağını sanıyorum.
Buna itirazım yok.
Sadece bu tür durumlar varsa, isme hitaben yazmanızın doğru olmadığını söylemek istedim.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2010, 22:39   #8
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
Değerli Arkadaşlar,

benim 700m2 arsam var ve bu arsa 20.000 TL değerinde bunu satıp bu işe girmeyi düşünüyorum. maliyetleri düşünürsek; 1 dönüme 10 ceviz ile 100 dönüm hem iş gücü hem ekonomi olarak benim için uygun gibi görünüyor. kredileri de göz önünde bulundurarak, işin diğer maliyetini hesaplayabilir miyiz?

Saygılarımla

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024