View Single Post
Eski 29-12-2009, 10:27   #33
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Turp Ekstratlarının Allelopatik etkileri .

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Arkadaşlar ayrık otuna karşı turp'un etkilerini ben geliboludaki köylülerle olan muhabbetlerimiz sırasında bahçelerde kanyaş'a karşı turp'un ekilmesi öneriliyordu, bende kendi bahçemde ayrık otundan bahsedince içlerinden yaşlı ve tecrübeli birisi çıkarak, turp ekersen ayrık otunda da, etki salıyacağını çümkü kaynaşın ayrık otunun daha güçlü olduğunu belirterek ayık otunu da hayde hayde işini bitirir demişlerdi.

Yanlız sizin alanlarınızda çim ekili olduğundan turbu ekmek zor olabilir, ama benim düşüncem çimi kaldırma zahmetine girmeden, ayrık otunun olduğu yerlerdeki ayrıklar, elle sökülerek yerlerine turp ekilirse bu duruma çare olabilir kanaatideyim.

Ektiğiniz turplar yetişince, turp'un köklerinden salgılanan enzimler bahçe toprağına yayılınca bu enzimler ayrık otuna karşı toksin etkisi gösterecek ve ayrıkla mücadeleniz bitecektir.

Turpların yerlerine tekrar çim ekerek bozulan çim dokusu düzeltilebilir.

Ayrıca internet ortamında yaptığım araştırmalarda turp ekstratlarınında aynı etkiyi sağlıyacak doğal bir yöntem olduğundan bahseden kaynaklarada rastladım, fakat bu ekestratların hazırlanışlarına değinen araştırma imkanım olmadı.

Köklü bir araştıma ile edinilen bilgilerle çalışma yapılarak, doğal ev yapımı ekstratların yapılabileceği umutlar edindim, sizlerde bu alandaki araştırmalara zaman ayırırsanız başarılı sonuçlar çıkaracağıma incancı içindeyim iyi çalışmalar başarılı sonuçlar sizinle olsun.
Allelopatik etkilere Örnek uygulamalar.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön