View Single Post
Eski 13-12-2009, 19:22   #1
lale76
Ağaç Dostu
 
lale76's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
Katmer Poğaça

Name:  canon 787.jpg
Views: 450
Size:  59.2 KB
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta ( akı içine sarısı üzerine)
20 gr. yaş maya ( 1 çorba kaşığı kuru maya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
3.5 su bardağı un
Nişasta ( açmak için)
İçi
Beyaz peynir ( Evde yaptığım peynir ve tulum peynir karıştırdım. Yeşillik olarak pırasa, ıspanak ekledim.Tercihe kalmış)
Arasına erimiş tereyağ
Mayayı ılıksüt ile eritin. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor.
8 e bölün, her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açarken nişasta kullanın ve aralarına tereyeğ sürün. Üst üste koyun, en üsteki hamura yağ sürmeyin. Merdane ile hamuru büyütün fazla bastırmayın yağ fışkırır. Kenarları biraz daha ince olsun. Sigara böreğinde ki gibi hamuru dilimleyin, harç koyup sigara böreği gibi sarın. Gevşek olsun. 30-40 dakika mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede fırınlayın.Afiyet olsun.

 

Düzenleyen lale76 : 14-12-2009 saat 08:30
lale76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön