agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-12-2009, 20:22   #1
Ağaç Dostu
 
lale76's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
Katmer Poğaça

Name:  canon 787.jpg
Views: 582
Size:  59.2 KB
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta ( akı içine sarısı üzerine)
20 gr. yaş maya ( 1 çorba kaşığı kuru maya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
3.5 su bardağı un
Nişasta ( açmak için)
İçi
Beyaz peynir ( Evde yaptığım peynir ve tulum peynir karıştırdım. Yeşillik olarak pırasa, ıspanak ekledim.Tercihe kalmış)
Arasına erimiş tereyağ
Mayayı ılıksüt ile eritin. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor.
8 e bölün, her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açarken nişasta kullanın ve aralarına tereyeğ sürün. Üst üste koyun, en üsteki hamura yağ sürmeyin. Merdane ile hamuru büyütün fazla bastırmayın yağ fışkırır. Kenarları biraz daha ince olsun. Sigara böreğinde ki gibi hamuru dilimleyin, harç koyup sigara böreği gibi sarın. Gevşek olsun. 30-40 dakika mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede fırınlayın.Afiyet olsun.


Düzenleyen lale76 : 14-12-2009 saat 09:30
lale76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024