13-12-2009, 20:22 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
|
Katmer Poğaça
Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta ( akı içine sarısı üzerine) 20 gr. yaş maya ( 1 çorba kaşığı kuru maya) 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı toz şeker 3.5 su bardağı un Nişasta ( açmak için) İçi Beyaz peynir ( Evde yaptığım peynir ve tulum peynir karıştırdım. Yeşillik olarak pırasa, ıspanak ekledim.Tercihe kalmış) Arasına erimiş tereyağ Mayayı ılıksüt ile eritin. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor. 8 e bölün, her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açarken nişasta kullanın ve aralarına tereyeğ sürün. Üst üste koyun, en üsteki hamura yağ sürmeyin. Merdane ile hamuru büyütün fazla bastırmayın yağ fışkırır. Kenarları biraz daha ince olsun. Sigara böreğinde ki gibi hamuru dilimleyin, harç koyup sigara böreği gibi sarın. Gevşek olsun. 30-40 dakika mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede fırınlayın.Afiyet olsun. Düzenleyen lale76 : 14-12-2009 saat 09:30 |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|