View Single Post
Eski 11-12-2009, 22:12   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,411
Karnabahar Graten

Karnabahar yemeklerine Karnabahar graten ile devam edelim mi?
Hele hele bu karnabaharı kendiniz yetiştirmişseniz tadı da daha başka oluyor.

Malzemeler:

1 adet orta boy karnabahar

beşamel sos :
50 gr tereyağ veya margarin,
50 gr un (1 kahve fincanı kadar)
1.5 su bardağı süt,
1 fincan rende kaşar peynir

daha sonrası için 3 fincan kaşar peynir,
50 gr tereyağ.

Önce çiçek çiçek ayırdığınız karnabaharları güzelce yıkayıp kaynamakta olan az tuzlu ve limonlu suda 10 dakika haşlayıp hemen çıkartın ve soğumasını bekleyin.

Daha sonra yukarıdaki tarife göre beşamel sos hazırlayın;
Yağı tencereye koyarak eritin, unu ilave edin ve biraz kavurun daha sonra sıcak haldeki sütü yavaş yavaş yedirin ve hızla çırpın. Koyuca bir sos elde edeceksiniz buna ayırdığınız 50 gr tereyağını da yedirin az miktarda tuz ve karabiber katın, bir fincan rende kaşarı da ilave edin.
Koyuca bir beşamel sos yapmış oluyorsunuz. Bu sostan bir miktarını ayırın(üzerine koymak için)

Karnabahar çiçeklerini bu sosa iyice bulayarak payrex bir kaba döşeyin. Daha sonra ayırdığınız sosu biraz daha sütle yumuşatın ve payrex döşediğiniz karnabaharların üzerine yayın.
Rendelenmiş 3 fincan kadar kaşar peynirini de üstüne serpiştirdikten sonra biraz kırmızı pul biber ekerek kızgın fırına sürün.

Peynir eriyip de üstü kızarmaya başladığında Karnabahar Grateniniz olmuştur, sıcak sıcak servis yapın.

Çiçek çiçek ayrılmış karnabaharlar haşlanacak.

Name:  PC112660 (600 x 450).jpg
Views: 4100
Size:  60.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön