View Single Post
Eski 08-12-2009, 11:36   #235
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Pek çok sorgulamadan sonra anladığım, bu durum bilmemezlikten değil. İlgili kurumlar bu durumu biliyorlar. Gerisi için başka yorum yapmayayım.
Yapınız sayın meyvelitepe, ben gerektiği yerde gerekli yorumlarımı yapıyorum, belki bir şeyleri dürtekler harekete geçiririz. Bu hantal tarım politikalarını belki harekete geçirmekte faydamız olur.

Her ne kadar kaolin kilinin ayaklı reklam panosu durumuna düşmekten rahatsızlık duysam da, bu noktada bizlere görev düşüyor.
Hiçte rahatsızlık duymayın aksine gururlanın.
Piyasada mevcut iki kaolin kili markasının (aynı kalitede bir üçüncünün de olduğu söyleniyor) az ya da çok satılması pek umurumda değil. Fakat insanımızın tonlarca zehire bulanmış gıda ile beslenmesi çok umurumda.
Kaolin kilinde marka ve ya kalite farklılığı varmı? varsa bu kaliteyi nasıl anlarız.

Resmi kurumları, enstitüleri, hatta organik tarım sertifikasyon kurumlarını dahi içine alan bir lobi bu konuda ısrarlı sessizliğini, pasif engelleyiciliğini devam ettirecekler.
Bundan hiç şüphem yok, biraz daha zehir satıp hem insanlarımızı zehirliyecekler hem topraklarımızı. Ülkeyi insanlığı düşünün insan sayısı azınlıkta, bundan dolayıdır ki her yerde her platformda söylemeliyiz anlatmalıyız. Bunun için ayaklı reklam panosuda olacağız, (Atatürkün dediği gibi istikbal göklerdedir) Gerekirse gökyüzünede yazacağız.
Organik ürünleri çok az sayıda insanın ulaşabileceği marjinal ölçekte tutmayı hedefleyen bu politika ancak bireylerin çabalarıyla aşılabilir görünüyor. İş artık önlenemez noktaya geldiğinde bu kurumlar sanki yeni keşfediyorlarmış gibi ortaya çıkıp bunu duyuracaklar. Çok sıkışırlarsa tumturaklı bahaneler de bulacaklar. Bir de kendilerine pay çıkaracaklar. Öyle olsun. O da önemli değil.

Düşüncelerini harfiyen bende düşünüyor harfiyen katılıyorum.

Önemli olan bizlerin çabalarıyla zehir kullanımının yok edilmesini sağlamak olmalı.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön