View Single Post
Eski 17-11-2006, 12:59   #1
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Sakızlı muhallebi

1 lt süt
2-3 adet orta büyüklükte damla sakızı tanesi (havanda ince dövünüz)
3 kaşık un
2 kaşık nişasta (un ve nişastayı kaşığa çok tepeleme alırsanız kıvamınız çok koyulur, kaşığınız silmeye yakın dolsun)
10 tepeleme kaşık toz şeker ( Damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz)

Un, nişasta ve şekeri karışrırın, üzerine sütü ilave edin. Ocağa alın. Süt ısınınca sakızı ekleyin. Karıştırarak pişirin. Koyulaşıp pişince ocaktan bir çırpma kabına alın. En az 10-15 dakika çırpıcı ile köpürtüp çırparak soğutun. Sonra ıslattığınız bir tepsiye veya kaselere dökün, vaktiniz varsa dolapta bir gün bekletirseniz sakızın rayihasını daha çok alırsınız.

Dilimleyerek bir tabağa alınız. Arzuya göre tarçınla servis yapabilirsiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön