agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-11-2006, 13:59   #1
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,732
Galeri: 99
Sakızlı muhallebi

1 lt süt
2-3 adet orta büyüklükte damla sakızı tanesi (havanda ince dövünüz)
3 kaşık un
2 kaşık nişasta (un ve nişastayı kaşığa çok tepeleme alırsanız kıvamınız çok koyulur, kaşığınız silmeye yakın dolsun)
10 tepeleme kaşık toz şeker ( Damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz)

Un, nişasta ve şekeri karışrırın, üzerine sütü ilave edin. Ocağa alın. Süt ısınınca sakızı ekleyin. Karıştırarak pişirin. Koyulaşıp pişince ocaktan bir çırpma kabına alın. En az 10-15 dakika çırpıcı ile köpürtüp çırparak soğutun. Sonra ıslattığınız bir tepsiye veya kaselere dökün, vaktiniz varsa dolapta bir gün bekletirseniz sakızın rayihasını daha çok alırsınız.

Dilimleyerek bir tabağa alınız. Arzuya göre tarçınla servis yapabilirsiniz.

 
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2009, 06:26   #2
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,447
Galeri: 58
Tarifi denedim. Benim tercihime göre biraz katı oldu ( un ve nişastayı sanırım kaşığa tepeleme doldurdum). Denemek isteyenler bu kısıma ben gibi dikkatsiz davranmasınlar derim.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019