Köyümüzde hali vakti pek iyi olmayan aynı zamanda da işitme ve konuşma özürlü olan bir komşumuza kızlar erişte kesmeye karar vermişler, ben de gittim.
Önce bahçedeki maşinga yakıldı üzerine büyük bir tencere su konarak kaynatıldı ve bu tencereye kapak gibi kocaman bir tepsi ters olarak kapatıldı.
(genelde piknik tüpüne bağlanan saç üzerinde yapılıyor)
Daha sonra bir ölçek yumurtaya, bir ölçek su hesabı ile (kase dolusu kırık yumurta kadar, o kâseye su dolduruluyor) alabildiğince un (kulak memesi kıvamı) ve tuz da konarak hamur tutuluyor.
Bu hamur pazulara ayrılarak, tek tek açılıyor. Ve maşınga üzerindeki tepsi üzerinde pişiriliyor, daha ziyade kurutuluyor.
Altı adet hamur üst üste konarak şerit şerit kesiliyor. Her şerit de ince ince kıyılarak temiz bir çarşaf üzerine yayılarak iyice kurutulmaya bırakılıyor.
Yumurtanın köy yumurtası olması rengini hem daha sarı yapıyor hem de lezzetini arttırıyor.
Bugün kestik ve usuldendir diyerek bir tencere pişirerek beraberce yedik.
Hamurlar açılıyor.