agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni50Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-10-2009, 16:51   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Erişte kesiyoruz

Köyümüzde hali vakti pek iyi olmayan aynı zamanda da işitme ve konuşma özürlü olan bir komşumuza kızlar erişte kesmeye karar vermişler, ben de gittim.

Önce bahçedeki maşinga yakıldı üzerine büyük bir tencere su konarak kaynatıldı ve bu tencereye kapak gibi kocaman bir tepsi ters olarak kapatıldı.
(genelde piknik tüpüne bağlanan saç üzerinde yapılıyor)

Daha sonra bir ölçek yumurtaya, bir ölçek su hesabı ile (kase dolusu kırık yumurta kadar, o kâseye su dolduruluyor) alabildiğince un (kulak memesi kıvamı) ve tuz da konarak hamur tutuluyor.

Bu hamur pazulara ayrılarak, tek tek açılıyor. Ve maşınga üzerindeki tepsi üzerinde pişiriliyor, daha ziyade kurutuluyor.

Altı adet hamur üst üste konarak şerit şerit kesiliyor. Her şerit de ince ince kıyılarak temiz bir çarşaf üzerine yayılarak iyice kurutulmaya bırakılıyor.

Yumurtanın köy yumurtası olması rengini hem daha sarı yapıyor hem de lezzetini arttırıyor.

Bugün kestik ve usuldendir diyerek bir tencere pişirerek beraberce yedik.


Hamurlar açılıyor.

Name:  PA072324 (600 x 450).jpg
Views: 1400
Size:  50.4 KB

 
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 16:52   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Açılan hamurlar tek tek pişiriliyor.

Name:  PA072322 (600 x 450).jpg
Views: 1770
Size:  60.1 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 16:54   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Pişirilen hamurlardan altı tanesi üst üste konarak, şerit şerit kesiliyor.

Name:  PA072327 (600 x 450).jpg
Views: 1560
Size:  43.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 16:56   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Şeritler de ince ince kıyılıyor.

Name:  PA072330 (600 x 450).jpg
Views: 1555
Size:  67.0 KB

loveforlife beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 16:57   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Buyrun afiyet olsun.

Name:  PA072331 (600 x 450).jpg
Views: 1579
Size:  46.2 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 17:37   #6
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Ohh mis gibi erişte kokusu geldi. Son fotoğraftaki manzara çok iştah açıcı gözüküyor. Ellerinize sağlık teyzeciğim.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 17:49   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Evet bol ceviz ve peynirli. Tadı da güzeldi hani.
Sen şimdi oralarda da bulamazsın, ne yapacağız?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 18:27   #8
Ağaç Dostu
 
almira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: mersin
Mesajlar: 1,511
Galeri: 4
Ellerinize sağlık Güler Hanım. Afiyet olsun. Biz aynı erişteyi daha kücük,kareler halinde keserek yeşil mercimekle(tüm mercimek) kışın çorbasını yapıyoruz. O da çok lezzetli oluyor. Tavsiye ederim. Yapılışı: Yeşil mercimek önceden haşlanıyor. Soğan yağda pembeleştirilip salçası ilave ediliyor. Haşlanmış yeşil mercimek içinde şöyle bir çevrilip sıcak su ilave ediliyor. Kaynayınca içine küçük kareler halinde kesilmiş erişteler ilave ediliyor. Çorba kıvamını alınca karabiber,kimyon ve sumakla lezzetlendiriliyor. Afiyet olsun.

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 19:06   #9
Ağaç Dostu
 
isolet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 678
Sayın almira bilirim ben onu çorbayı. Bizde normal erişteden yaparlar. Annem erzurumlu oraların yöresel yemeği. Ayrıca bende az kesmedim o erişteyi ama ben acemi olduğum için benimkiler biraz büyük oluyor Öğreniyorum yavaş yavaş. Güzel oluyor ama ben daha çok sarımsaklı yoğurtlu üzerine salça sosu yapmayı daha çok seviyorum.

isolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 19:37   #10
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Evet bol ceviz ve peynirli. Tadı da güzeldi hani.
Sen şimdi oralarda da bulamazsın, ne yapacağız?
Yılbaşında geldiğimde yerim artık)

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 20:13   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Sevgili almira ben de bahsettiğin çorbayı yaparım. İçine biraz kıyma ve dövülmüş sarımsak da koyarım. (Şu sarımsağın girdiği her yemek de bir başka güzel oluyor yani)
Sanıyorum güney illerinde adına sıtızbiyye diyorlar.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 20:54   #12
Ağaç Dostu
 
almira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: mersin
Mesajlar: 1,511
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi isolet Mesajı Göster
Sayın almira bilirim ben onu çorbayı. Bizde normal erişteden yaparlar. Annem erzurumlu oraların yöresel yemeği. Ayrıca bende az kesmedim o erişteyi ama ben acemi olduğum için benimkiler biraz büyük oluyor Öğreniyorum yavaş yavaş. Güzel oluyor ama ben daha çok sarımsaklı yoğurtlu üzerine salça sosu yapmayı daha çok seviyorum.
Sanırım sizin tarifte erişte makarna gibi haşlanıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos yapılıyor. Üzerine eriştenin bir kısmı yağda kavrulup kıtır hale getirilerek dökülürse de güzel oluyor. Şu erişte ne bereketli bir nimetmiş değil mi. Erişte konusu için teşekkürler Güler Hanım.

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 20:56   #13
Ağaç Dostu
 
almira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: mersin
Mesajlar: 1,511
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili almira ben de bahsettiğin çorbayı yaparım. İçine biraz kıyma ve dövülmüş sarımsak da koyarım. (Şu sarımsağın girdiği her yemek de bir başka güzel oluyor yani)
Sanıyorum güney illerinde adına sıtızbiyye diyorlar.
Biz de tutmaç çorbası olarak biliyoruz Güler Hanım.

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 11:01   #14
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Çok miktarda erişte kestik ama benim dağıtımım fazla olur, köy eriştesi tertemiz de yapıldı diye eş-dost bekler hep. Aslında Oğuz da sever, az tereyağda kavrularak yapılmış, lor peynirli bol cevizli erişteyi.

Dün hava güzeldi, balkona kurduk tezgahları.
İki kişi daha ertken gelip hamuru iyice yoğurup dinlenmeye bıraktı. Daha sonra hamur tahtasını, oklavasını alan geldi.

Bir yandan açıldı, 2 kişi pişirdi. Açılmalar ve pişme işi bitince başladılar kesmeye. Ben de bu arada onlara ikramlarda bulundum. Saat 12.00 de başlayan işlem saat 18.30 da bitti.
Onlar da yoruldular ben de, ama imece işi böyle işte.

İşe başlandı.

Name:  IMG_0259 (600 x 450).jpg
Views: 1364
Size:  45.5 KB

Name:  IMG_0260 (600 x 450).jpg
Views: 1068
Size:  43.2 KB

Name:  IMG_0261 (600 x 450).jpg
Views: 1046
Size:  68.0 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 11:03   #15
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
İş bitti, dağıldılar ve kesilen erişteler boş odalara serildi.

Name:  IMG_0262 (600 x 450).jpg
Views: 1046
Size:  49.4 KB

Name:  IMG_0264 (600 x 450).jpg
Views: 2024
Size:  48.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 12:17   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-01-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 299
[QUOTE=Güler;1030411]İş bitti, dağıldılar ve kesilen erişteler boş odalara serildi.



Afiyetle yersiniz inşallah, ne demişler 'bir elin nesi var, iki elin sesi var'

delete61 beğendi.
hevesli meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 13:29   #17
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,128
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Tam 8o köy yumurtası karışımından erişte kestik. İmece usulü 11 kişiydik. Yer gök aşk değil erişte doldu. Havalar güzel gitse de bir an evvel kurusalar.

Yorucu bir gün oldu, hepinize iyi sohbetler.
Sevgili Güler,

senin olduğun yerde enerji patlaması oluyor,
sanıyorum yardım edenler de, bundan nasibini almış ki,giderken hepsinin yüzü gülyor.Yani alan memnun satan memnun.Komşuda pişer bizede düşer demiyorum bak )) afiyet olsun diyorum.

delete61 beğendi.
hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 14:00   #18
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hozat Mesajı Göster
Sevgili Güler,

senin olduğun yerde enerji patlaması oluyor,
sanıyorum yardım edenler de, bundan nasibini almış ki,giderken hepsinin yüzü gülyor.Yani alan memnun satan memnun.Komşuda pişer bizede düşer demiyorum bak )) afiyet olsun diyorum.
Teşekkür ederim hozat, tabii sana da düşecek, yeter ki sen aramızda ol. Çok özlettin kendini.

delete61 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 14:45   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2011
Şehir: izmir-adana
Mesajlar: 122
sayın güler hanım bizimkilerde erişte kesiyorlar her şey aynı tek farkı adı kıymataze taze misss gibi kokuyordur bizde geçen ay yapılanı yiyoruz ayrıca merak ettim istanbullu arkadaşım erişteyi bilmiyordu şaşırdım şimdi oralarda yapıldığını ilk kez duydum tabi göçmenseniz tamam

toprak kız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 15:03   #20
Ağaç Dostu
 
gulşen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Kocaeli(Değirmendere)
Mesajlar: 482
Galeri: 5
elinize sağlık çok güzel görünüyor gerçekten.Gönen tarafındaydınız yanlış hatırlamıyorsam birde orda çıngıllı derler gene hamurla ve tavuk ile yapılır offff nasıl canım çekti şimdi eriştesini,çıngıllısını,ev ekmeğini,peynirini özlemişim memleketimin yemeklerini...
afiyet olsun sizlere

çiftçi5234 beğendi.
gulşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 15:11   #21
Ağaç Dostu
 
çiftçi5234's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
Bir forum erkeği olarak bende erişte kesebiliyorum Çok güzel olmuş, mutlu günlerde yiyesiniz inşallah.. Biz erişteyi birde fırında kurutarak yaparız.

çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 15:18   #22
Ağaç Dostu
 
Müjgan Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 654
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hozat Mesajı Göster
Sevgili Güler,

senin olduğun yerde enerji patlaması oluyor,
sanıyorum yardım edenler de, bundan nasibini almış ki,giderken hepsinin yüzü gülyor.Yani alan memnun satan memnun.Komşuda pişer bizede düşer demiyorum bak )) afiyet olsun diyorum.
Sevgili Hozat,Bu çılgın hatuna yetişmenin mümkünü yok,ay bir eriştesi eksik kalmıştı,hem de 80 yumurta dan,tahtalara vurdum nazar değmesin diye)))

Müjgan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 16:12   #23
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 Mesajı Göster
Bir forum erkeği olarak bende erişte kesebiliyorum Çok güzel olmuş, mutlu günlerde yiyesiniz inşallah.. Biz erişteyi birde fırında kurutarak yaparız.
Ona burada galiba saçaklı diyorlar, boyları çok daha uzun oluyor ve fırınlıyorlar.
Tavuk suyu eşliğinde pişiriliyor ve üzerine de haşlanmış tavuk eti parçaları serpiyorlar.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 16:18   #24
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toprak kız Mesajı Göster
sayın güler hanım bizimkilerde erişte kesiyorlar her şey aynı tek farkı adı kıymataze taze misss gibi kokuyordur bizde geçen ay yapılanı yiyoruz ayrıca merak ettim istanbullu arkadaşım erişteyi bilmiyordu şaşırdım şimdi oralarda yapıldığını ilk kez duydum tabi göçmenseniz tamam
..., yok ben göçmen değilim. İstanbul'luyum ve çerkezim. Hem çerkez hem de İstanbul'lu nasıl mı olunur?

Annemin de babamın da büyükleri Kafkasya'dan gelen çerkezlerden. Ben İstanbul'da büyüdüm, gerçi doğum yerim Bahçelievler/Ankara ama annem doğum yapmaya ailesinin yanına gitmiş ve doğumdan sonra tekrar İstanbul'a gelmişiz.

Sizin arkadaşınız bilmiyor olabilir ama İstanbul'da benim tanıdığm pek çok aile var, erişteyi bilirler. Kimi yerde de kesme derler.

delete61 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 17:14   #25
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,073
Galeri: 2
Ellerinize, emeklerinize sağlık!

Güler Ablacığım, biz göçmeniz. Biz de yaparız erişte ama bizimkinin farkı su yerine sütle yoğuruyoruz. Yumurtaların büyüklüğüne göre değişiyor ama 1 litre süt için ortalama 12-13 tane yumurta kırıyoruz. Pişirirken de kavurarak pişiririz tereyağı ile. Bazı kişilerin makarna gibi süzerek pişirdiğini görüyorum zaman zaman. O zaman aynı lezzetin olması mümkün olmaz bence. Uçup giden vitamin de cabası

Saçaklıyı da yaparız. Hatta ben saçaklıyı muhacirlerin geleneksel yemeklerindendir diye biliyorum. O suyla yoğurulur. Erişte gibi çok yumurta da konmaz hamuruna. Ama gerçekten denenmeye değer ayrı bir lezzet çıkar sonuçta ortaya.

Bir de sömbelek vardır ki!!!! O da az yumurta (1 tane yeterli) ve suyla yoğurulur. Sonra geniş geniş kesilir. Oklavaya dolanarak kolay bir kesme yöntemi vardır. unları silkelenerek kaynar suya atılır. Sonra çıkartılıp soğuk sudan geçirilir. Tulum peyniriyle harmanlanıp tavaya yayılır. Ocak üzerinde çevrile çevrile kızartılır. Bir tarafı kızarınca kapak yardımıyla çevrilerek diğer yönünün kızarması sağlanır. Tulum peynirleri bir güzel de erir..... Hele ki ocak varsa, kara tavada muhteşem bir tat ortaya çıkar. Of ki ne of!!!

Eklenen Resimler
 
Asiye, delete61, Sonul ve 1 kişi beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 17:34   #26
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Sevgili loveforlife, biz de süt + su karışımı ile yoğurduk. 20 kg.un kullandık, açmak için de ayrı un. Avuç dolusu una 1.5 yumurta hesabı yapıldı.

Açılan her hamur önce sıcak su dolu bir kabın üzerine konan saç üzerinde pişirildi. Daha sonra yedişer yedişer konularak şerit halinde, sonra da ince ince kesildi.

Ben bazen makarna gibi sıcak su ile pişiriyorum ve süzüyorum (tembel işi). Bazen de önce az bir tereyağ eritip, erişteleri biraz kavuruyorum. Yanımdada sıcak su veya etsuyu-tavuk suyu olur. Azar azar yedire yedire pişiririm. Bu durumda süzme olmaz tabii.

delete61 ve loveforlife beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 18:21   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Evet bol ceviz ve peynirli. Tadı da güzeldi hani.
Sen şimdi oralarda da bulamazsın, ne yapacağız?
Güler hanım afiyet olsun . Biz de burda peynir yerine keş kullanırız ve üzerine kaymaktan yapılan tartıyı da koydunuz mu tadına doyum olmaz.

athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 18:29   #28
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena Mesajı Göster
Güler hanım afiyet olsun . Biz de burda peynir yerine keş kullanırız ve üzerine kaymaktan yapılan tartıyı da koydunuz mu tadına doyum olmaz.
.., keşi duydum da tartıyı hiç duymamıştım.

Her yörede o kadar güzel tadlar çıkıyor ki, insan şaşırıyor. Hele boğazını sevenler için.

athena -asena beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 19:00   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Galeri: 3
Tartı yapılışı benim gördüğüm kadarı ile yapılışı

Tavaya az miktarda yağ biz burda fındık yağı kullanıyoruz siz zeytin yağı kullanabilirsiniz ve üzerine kaymak döküp ateş te devamlı karıştırarak pişiriyorsunuz. Kısaca tarifi böyle.
Tavaya konan yağ oranı kaymağın miktarına göre değişir. Benim size vereceğim tarif bu benden daha iyi anlatacaklar olacağını tahmin ediyorum. İyi akşamlar. Deneyin tadı mükemmeldir.

athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 20:29   #30
Ağaç Dostu
 
çiftçi5234's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Ona burada galiba saçaklı diyorlar, boyları çok daha uzun oluyor ve fırınlıyorlar.
Tavuk suyu eşliğinde pişiriliyor ve üzerine de haşlanmış tavuk eti parçaları serpiyorlar.
Bizde yeme şekli diğer erişteler gibi, diğerlerinden boy farkıda yok pek fırın eriştesi diyoruz sadece odur yani.Üstüne çökelek koyuyoruz, isteyen balı toz şekeri ya da pekmezi sulandırarak koyabilir.

çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019