Konu: Pratik açma
View Single Post
Eski 11-09-2009, 18:11   #11
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Zekafet Hanım, bu verdiğiniz tarifi hiç su katmadan 2 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ ile yapıyorum. Açma, Poğaça, Pide, biraz şeker ve mahlep ilavesiyle Pandispanya ve ekmek pişirdiğim ana hamur malzemesidir.

Hatta dün akşam bir yıldan fazladır pişirmediğim poğaça+çay saati yapmak istedim ev ahalisine. Hamuru yoğurup kabarması için bıraktım fakat yetiştirmem gereken işlerim dolayısıyla vaktim olamadı, 2 saat sonra kadar mutfağa gittiğimde hamurun kaptan taşmış olduğunu gördüm, hemen yuvarlak tepsinin dibini margarinleyip (margarin ekmek, kek gibi hamurların kaba yapışmasını önlüyor, çok kolay çıkıyor kaptan) ekmek hamurunu ellerimle bastırarak yerleştirdim. Üzerine bıçakla ufak kesikler yaptım, çörekotu serptim. Önce 200 derece kızgın fırında 15 dakika, sonra dereceyi 160 a getirip yarım saatten fazla (kabuk bağlaması için) pişirdim.

Sonuç; hayatımızda yemediğimiz kadar lezzetli ekmeğimiz oldu. Sıcakken yemesi ayrı zevk, sabah tost makinasında kızartıp yemesi ayrı zevk. Şiddetle tavsiye ederim.

Not: Ben kabartma tozu gibi tek kullanımlık toz mayadan çok memnunum. Açınca bozulma derdi olmuyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön