agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 1 Gönderen Zekoş
  • 1 Gönderen Zekoş
  • 1 Gönderen Zekoş
  • 1 Gönderen Zekoş
  • 1 Gönderen katmer
  • 1 Gönderen Zekoş

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-05-2009, 01:14   #1
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
Pratik açma

MALZEMELER:
*2 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*2 adet yumurta
*1 paket yaş maya
*4 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle bir yumurtanın sarısını ayırın (üzerine sürmek için).
Süt ve suyu karıştırıp ılıtın,içinde mayayı eritin.
Diğer malzemeleri de katıp yumuşak bir hamur yoğurun.
Elinizi yağlayıp hamurdan parçalar koparıp açma şekli verin.Yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün.
Tepside mayası gelip kabarınca pişirin. (not:resim koymayı bilmediğimden resmini koyamıyorum;ama korkmadan yapabilirsiniz defalarca yapılmış bir tariftir)
AFİYET OLSUN

 
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 10:57   #2
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Tarif için teşekkürler Sayın Zekafet.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 12:28   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,765
Galeri: 90
Alıntı:
not:resim koymayı bilmediğimden resmini koyamıyorum
Foruma fotoğraf nasıl yüklenir?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 15:41   #4
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
İçine taze yoğurt katarsanız hem daha kokullu, lezzetli hemde çok güzel kabaracaktır.

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 21:04   #5
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
Arkadaşlar açma sevmiyomusunuz yoksa tarifi zaten varmıydı diyorsunuz.Her foruma girdiğim de bakıyorum acaba yapan var mı diye aynı misafirlere ikram edilir de beğenip beğenmediği konusunda cevap beklenir ya öyle bir durum söz konusu aynı heyecanla bekliyorum başka tariflerim de var ama yazmak için sizin beğeninizi bekliyorum

sevdam beğendi.
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 11:03   #6
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Teşekkürler Sayın Zekafet. Pratik tarifinizi şimdi yazdım. Denediğim de yazacağım

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 15:28   #7
Ağaçsever
 
İncifem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 98
Gerçekten pratik bir tarife benziyor, ne kadar un konuluyor göz kararı mı?

Sayın Zekafet, tatlı kurabiye tarifleri varsa onları da yazabilir siniz.

Hoşcakalın.

İncifem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 15:59   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 607
Benim komşumda yapıyor bu açmayı.Pastane açmasına benziyor.Ama bunu yapmaktaki püf noktası hamurunun çok yumuşak olması vede hamura açma şekli verirken eller hafif yağlanır ele alınan bir parça hamur solucan diye tabir ettiğimiz şekilde uzatılır.Sonra ortasından tutulup birbirine dolandırıldıktan sonra iki uç bir birine eklenir.Bu şekilde şekil verilen açma kat kat harika olur.Anlatabildimmi bilmem
zekafet harika bir açma tarifidir bu.Ben kefilim.

cenan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2009, 17:23   #9
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
tatildeydim uzun zamandır foruma girmiyorum desteğine teşekkürler kimsenin malzemesinin israf olmasını istemem o yüzden en çok beğenilen tarifleri yazmaya çalışıyorum

sevdam beğendi.
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2009, 17:24   #10
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İncifem Mesajı Göster
Gerçekten pratik bir tarife benziyor, ne kadar un konuluyor göz kararı mı?

Sayın Zekafet, tatlı kurabiye tarifleri varsa onları da yazabilir siniz.

Hoşcakalın.
sayın incifem ilerde size söz çok güzel tarifler gönderirim şimdi vaktim yok kusura bakmayın

sevdam beğendi.
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2009, 18:11   #11
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Zekafet Hanım, bu verdiğiniz tarifi hiç su katmadan 2 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ ile yapıyorum. Açma, Poğaça, Pide, biraz şeker ve mahlep ilavesiyle Pandispanya ve ekmek pişirdiğim ana hamur malzemesidir.

Hatta dün akşam bir yıldan fazladır pişirmediğim poğaça+çay saati yapmak istedim ev ahalisine. Hamuru yoğurup kabarması için bıraktım fakat yetiştirmem gereken işlerim dolayısıyla vaktim olamadı, 2 saat sonra kadar mutfağa gittiğimde hamurun kaptan taşmış olduğunu gördüm, hemen yuvarlak tepsinin dibini margarinleyip (margarin ekmek, kek gibi hamurların kaba yapışmasını önlüyor, çok kolay çıkıyor kaptan) ekmek hamurunu ellerimle bastırarak yerleştirdim. Üzerine bıçakla ufak kesikler yaptım, çörekotu serptim. Önce 200 derece kızgın fırında 15 dakika, sonra dereceyi 160 a getirip yarım saatten fazla (kabuk bağlaması için) pişirdim.

Sonuç; hayatımızda yemediğimiz kadar lezzetli ekmeğimiz oldu. Sıcakken yemesi ayrı zevk, sabah tost makinasında kızartıp yemesi ayrı zevk. Şiddetle tavsiye ederim.

Not: Ben kabartma tozu gibi tek kullanımlık toz mayadan çok memnunum. Açınca bozulma derdi olmuyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2009, 21:51   #12
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
sonuçta becermişiniz ya bu da başarı toz mayayı bir kere denedim hoşuma gitmedi ben yaş maya kullanıyorum

sevdam beğendi.
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 22:04   #13
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekafet Mesajı Göster
sonuçta becermişiniz ya bu da başarı
Bunu bana mı yazdınız? Ben beceremediğinize dair bir şey mi yazdım?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 23:38   #14
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
sayın limon ortada bir yanlış anlama oldu galiba;anladığım kadarıyla poğaça için hamur hazırlamışsınız taşınca ekmeğe dönüştürmüşsünüz sonuçta güzel birşeyler yapmışsınız demek istedim bilmem anlatabildim mi?

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 23:52   #15
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Sevgili Zekafet, buna yakın bir tarif de bende var. Ramazandan sonra ilk fırsatta sizin tarifinizi deneyeceğim. Güzel olacağına eminim. Tarif için teşekkürler

sevdam beğendi.
katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2009, 01:40   #16
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
Önemli değil ne demek sizlerle paylaşmak ayrı zevk veriyor inşallah sizde beğenirsiniz.Şimdiye kadar her yiyen tarifini istedi(bayanlar)sahurda da çayla yemesi güzel olur bence benim gibi unutkansanız sonraya bırakmayın derim.

sevdam beğendi.
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019