View Single Post
Eski 31-08-2009, 14:30   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Meyve Salatası

Her ne kadar adı salata olsa da tatlı niyetine yediğimiz için bu başlıkta yazmaya karar verdim.

Sıcak yaz günlerinde olduğu kadar bu Ramazan ayında iftardan sonra hem meyve ihtiyacını karşılamak hem de serin serin yemek benim hoşuma gidiyor.
Meyve salatası yaparken, kullandığımız portakalın iç zar kabuklarını da soyar, fileto çıkarırım. Portakal kabuklarının zarlı dilimleri ile yapılan meyve salatası hiç hoşuma gitmez.
Bunun kolayını da buldum. WMF'in ufak fileto bıçağı ile bu işi hem çabuk hem de kolayca yapıyorum.

Önce meyve salatasının tarifini vereyim.

Derince bir kase içine 2 adet limon suyu ile 4 portakal suyunu koyun.
Bunun içine 1/2 su bardağı toz şeker ilâve ederek iyice karıştırın.

Daha sonra, soyularak ince ince dilimlenmiş ve tekrar ufak ufak, küp küp doğranmış 2 adet elmayı ve 2 adet armudu (aynı şekilde doğranmış) kaseye koyun.
Yine ufak ufak kesilmiş iki adet kiviyi ve fileto çıkarılarak ufak doğranmış 2 adet portakalı da ilave edin.
Ortadan bölünmüş çilekleri (300 gr.) ve yuvarlak yuvarlak kesilmiş iki adet muzu da ilave ettikten sonra, üç çorba kaşığı toz şekeri de koyup, hafifçe bir iki karıştırın.
(Arzu edenler biraz likör veya bir çorba kaşığı Rom ilâve edebilirler)

Portakal (soyulmuş)
Fileto çıkmış hali ve fileto bıçağı.

Name:  P8311969 (600 x 450).jpg
Views: 2383
Size:  36.8 KB

Name:  P8311975 (600 x 450).jpg
Views: 1139
Size:  37.1 KB

Name:  P8311981 (600 x 450).jpg
Views: 920
Size:  67.7 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön