View Single Post
Eski 30-08-2009, 15:26   #1
berduray
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Sebzeli güveç

Bir baş kurusoğan,
Bir patlıcan,
Bir kabak,
İki olgun, büyükçe domates,
Bir kase kuşbaşı et,
Bir-iki diş sarmısak,
Bir yeşil biber,
Bir kahve fincanı kadar zeytinyağı,
Tuz, karabiber,kimyon,
Bir yumurta sarısı.
Güveç adedi kadar milföy (Güler Hanım'a verdiği fikir için ayrıca teşekkür ederim)
Name:  Photo-0049.jpg
Views: 512
Size:  36.7 KB


Önce kuşbaşını,tavada çevirdim, kendi suyunu saldı, çekti.
Zeytinyağını tavaya ekledim.
Soğanı, patlıcanı, sarmısağı, biberi ve kabağı hızlıca soteledim.

Keşke elimin altında mantar da olsaydı, havuç ta güzel oluyor.

Name:  Photo-0051.jpg
Views: 450
Size:  33.8 KB

Kabuğunu soyup, küçük doğradığım domatesi ve baharatları ilave ettim.
Name:  Photo-0052.jpg
Views: 556
Size:  31.1 KB

Birkaç dakika hızlıca soteleyip, hemen güveçlere paylaştırdım.
Name:  Photo-0053.jpg
Views: 425
Size:  20.7 KB

Güveç kaplarını milföyle kapatıp, üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına 180 dereceye verdim.
Name:  Photo-0055.jpg
Views: 533
Size:  24.7 KB

Güveçleri ters kapayıp, yanına pilavla servis yaptım.

Ezan okunmuştu, acele yemem gerekiyordu, net olmamış fotolar, kusura bakmayın.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön