agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-08-2009, 16:26   #1
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Sebzeli güveç

Bir baş kurusoğan,
Bir patlıcan,
Bir kabak,
İki olgun, büyükçe domates,
Bir kase kuşbaşı et,
Bir-iki diş sarmısak,
Bir yeşil biber,
Bir kahve fincanı kadar zeytinyağı,
Tuz, karabiber,kimyon,
Bir yumurta sarısı.
Güveç adedi kadar milföy (Güler Hanım'a verdiği fikir için ayrıca teşekkür ederim)
Name:  Photo-0049.jpg
Views: 511
Size:  36.7 KB


Önce kuşbaşını,tavada çevirdim, kendi suyunu saldı, çekti.
Zeytinyağını tavaya ekledim.
Soğanı, patlıcanı, sarmısağı, biberi ve kabağı hızlıca soteledim.

Keşke elimin altında mantar da olsaydı, havuç ta güzel oluyor.

Name:  Photo-0051.jpg
Views: 449
Size:  33.8 KB

Kabuğunu soyup, küçük doğradığım domatesi ve baharatları ilave ettim.
Name:  Photo-0052.jpg
Views: 555
Size:  31.1 KB

Birkaç dakika hızlıca soteleyip, hemen güveçlere paylaştırdım.
Name:  Photo-0053.jpg
Views: 424
Size:  20.7 KB

Güveç kaplarını milföyle kapatıp, üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına 180 dereceye verdim.
Name:  Photo-0055.jpg
Views: 532
Size:  24.7 KB

Güveçleri ters kapayıp, yanına pilavla servis yaptım.

Ezan okunmuştu, acele yemem gerekiyordu, net olmamış fotolar, kusura bakmayın.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024