30-08-2009, 16:26 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Sebzeli güveç
Bir baş kurusoğan, Bir patlıcan, Bir kabak, İki olgun, büyükçe domates, Bir kase kuşbaşı et, Bir-iki diş sarmısak, Bir yeşil biber, Bir kahve fincanı kadar zeytinyağı, Tuz, karabiber,kimyon, Bir yumurta sarısı. Güveç adedi kadar milföy (Güler Hanım'a verdiği fikir için ayrıca teşekkür ederim) Önce kuşbaşını,tavada çevirdim, kendi suyunu saldı, çekti. Zeytinyağını tavaya ekledim. Soğanı, patlıcanı, sarmısağı, biberi ve kabağı hızlıca soteledim. Keşke elimin altında mantar da olsaydı, havuç ta güzel oluyor. Kabuğunu soyup, küçük doğradığım domatesi ve baharatları ilave ettim. Birkaç dakika hızlıca soteleyip, hemen güveçlere paylaştırdım. Güveç kaplarını milföyle kapatıp, üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına 180 dereceye verdim. Güveçleri ters kapayıp, yanına pilavla servis yaptım. Ezan okunmuştu, acele yemem gerekiyordu, net olmamış fotolar, kusura bakmayın. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|