View Single Post
Eski 29-08-2009, 21:54   #3
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili müjgan güzel bir tarif vermiş.
Manyas yöresinde daha ziyade göl çevresinde yetişen bu fasülyeye köylüler Balaban fasülye, Kazak fasülyesi veya süt fasülye de diyorlar.
Bizim buralarda genelde Balaban diye geçiyor. Ben de Balaban olarak internette aradığımda bulamadım.

Bildiğimiz kuru fasulyenin kurumamış hali gibi. Pişmesi çok kolay, bir gece önceden de ıslatmak gerekmiyor.

Ben, etli kuru fasulye, veya pastırmalı kuru fasülye gibi pişiriyorum. Helmeli helmeli çok güzel oluyor.

Her sene bu vakitler, aşağı yukarı elli kg alıyorum. Eğer üşenmezsem arkadaşlarla da tarlaya gidip topluyorum. Ama temizlenmişi almak daha kolayıma geliyor.
Çocuklar, eş dost da seviyor.
Aldıklarımı birer pişirimlik piknik poşetlerine koyup hemen derin doldurucuya atıyorum. Lâzım oldukça da çıkartıp, çıkartıp kullanıyorum.
Teşekkürler Güler'cim.
Bu gün ilk kez denedim. Gerçekten çok lezzetli bir fasulye imiş. Kuru fasulye gibi haşlama gereği olmadan pişiyor. Evdeki ahali de pek sevdi.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön