View Single Post
Eski 29-08-2009, 00:14   #2
Penelophe
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Ocaktan alınan fındıklı krokan soğuması için 1 saatliğine serin bir ortama alınır. Soğuduktan sonra teflon tavadan (bir kenarını kaldırınca) kalıp gibi çıkar.

Name:  4.JPG
Views: 10037
Size:  43.1 KB

Bir kesme tahtasında irili ufaklı kıyılır. Parfenin içine karıştırılmaya hazır olur.

Name:  5.JPG
Views: 7404
Size:  45.2 KB

Parfenin Yapılışı

2 yumurtanın sarısı ve beyazları dikkatlice ayrılır. Yumurta akının kabarması için dikkatle ayrılması önemlidir, yumurta akına minicik de olsa yumurta sarısı karışmayacak.

*Çırpılarak kabartılacak bütün tarfilerde çırpıcının çubuklarını ve çırpma kaplarını 10 dk dondurucu da bekletirim ben, soğuk kabarma için etkendir.

Yumurta akları ve bir tutam tuz mikserde 2 dakika çırpılır.

Name:  a1.JPG
Views: 7279
Size:  25.3 KB

3 yemek kaşığı toz şeker ilave edilerek 1 dakika daha çırpılır.


Name:  a2.JPG
Views: 7405
Size:  21.8 KB

Başka bir çırpma kabına krem şanti, süt, vanilya konularak 2 dakika çırpıldıktan sonra 1 adet yumurta sarısı eklenip 1.5 dakika daha çırpılır.

Yumurta sarıları ve krem şantiden oluşan bu karışım, yumurta aklarından yapılan diğer karışıma yavaşca ilave edilir. Bir spatula ya da tahta bir kaşıkla, alttan üste doğru katlayarak, çırpma kabını yavaşca çevirerek, döndürerek karışması sağlanır. Yavaş davranıyoruz çünkü hızlıca karıştırılırsa kabaran yumurta akı çöker.

Son olarak fınfıklı krokan da ilave edilir ve bir kez daha karıştırılır.

Name:  a3.JPG
Views: 7833
Size:  31.7 KB


Düzenleyen Penelophe : 29-08-2009 saat 09:56
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön