View Single Post
Eski 26-08-2009, 04:43   #25
yesim ozgun
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 238
1-Zeytinyağlı dolma içini yaparken, evde fıstığınızın olmadığını farkettiniz. 2 tane havucu rendelerseniz aynı lezzeti elde edebilirsiniz.
2- Köfte yoğururken harcın içinde bir çimdik tarçın koyarsanız enfes bir lezzet yakalarsınız.
3- bakliyatları haşlarken **** ıslatırken konulan karbonat içindeki doğalgazın çıkmasına yardımcı olur.
4-Yıkayıp dolaba kaldırmaya hazırladıgınız yesillikleri bir miktar kuruttuktan sonra kagıt havlua sararak agzı kapalı bir kapa koyarsanız daha uzun yeşil ve diri kalmalarını sağlayabilirsiniz.
5-Yaz aylarında buzdolabınıza mesrubat bardaklarını, dondurma kaselerin koyarsanız, servisiniz daha serinletici olur.
6- Tavuğu pişirmeden 2 saat önce süte yatırırsanız cok daha lezzetli ve yumuşak olur.
7- Mısır patlatırken yağın içinde mısırla beraber kekik, nane, kırmızı biber koyarsanız farklı bir lezzet olur. Cok az gıda boyası ile mısırlar patlarsa değişik renk mısırlar elde edersiniz.

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön