1-Zeytinyağlı dolma içini yaparken, evde fıstığınızın olmadığını farkettiniz. 2 tane havucu rendelerseniz aynı lezzeti elde edebilirsiniz.
2- Köfte yoğururken harcın içinde bir çimdik tarçın koyarsanız enfes bir lezzet yakalarsınız.
3- bakliyatları haşlarken **** ıslatırken konulan karbonat içindeki doğalgazın çıkmasına yardımcı olur.
4-Yıkayıp dolaba kaldırmaya hazırladıgınız yesillikleri bir miktar kuruttuktan sonra kagıt havlua sararak agzı kapalı bir kapa koyarsanız daha uzun yeşil ve diri kalmalarını sağlayabilirsiniz.
5-Yaz aylarında buzdolabınıza mesrubat bardaklarını, dondurma kaselerin koyarsanız, servisiniz daha serinletici olur.
6- Tavuğu pişirmeden 2 saat önce süte yatırırsanız cok daha lezzetli ve yumuşak olur.
7- Mısır patlatırken yağın içinde mısırla beraber kekik, nane, kırmızı biber koyarsanız farklı bir lezzet olur. Cok az gıda boyası ile mısırlar patlarsa değişik renk mısırlar elde edersiniz.
|