View Single Post
Eski 20-08-2009, 14:51   #1
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Tekin Bey'le acemborusu üzerinde çalışma

Istanbulda iki ay kadar once yapilan toplantida, tanismadan sonra, deniz seyredilerek caylar icildi(Ben caya pek alisik olmadigim icin, ilk caydan sonra sadece seyretim)

Tekin beyle calisma 037.jpg
Aybala ve Todor

Tekin beyle calisma 038.jpg
Bonsaisever ve Darkyes

Tekin beyle calisma 039.jpg
Bonsaisever,Tekin,ben, Mujgan hanim ve Todor.

Benim makinamdaki resimler bunlar( bir de Malinanin sigara icerken cekilmis bir Fotografi var o da bende kalsin

Cay sohbetinden sonra, 10 dakikalik bir yuruyusle yemek yiyecegimiz lokantaya geldik. Oturup, sohbet ederek yemeklerimizi yerken, karsimda oturan hanimlara eslik ederek ben de raki ictim. Dostluk, sohbet, yemek, icecekler her sey cok guzeldi tatilde keyifle gecirdigim en guzel gunlerden biriydi. Daha onceleri sadece sanal olarak bildigim, tatilde de yuz yuze gorustugum Turkiyedeki (ve Kibristaki) tum dostlarima tesekkur ediyorum.

Istanbul toplantisi son buldugu zaman Tekin bey israrla beni evinde misafir etmek istedi. Benimse hic bos zamanim kalmamisti. O gun toplanti sonrasi Bozcaada tatatilde olan yegenimi gormeyi palnliyordum, Ama ona bir turlu telefonla ulasamadim. Tekin beye bir kez daha arayim ulasamazsam sana misafir olurum dedim ve telefondan sonra ulasamadigim icin o aksami Tekin beylerde gecirmeye karar verdim.

Toplanti sonrasi herkesle vedalasip ayrildik(Kim bilir bir daha ne zaman gorusuruz) Tekin beyin damadi ve kizi bizleri araba ile zorlu bir ugrastan sonra bogaz koprusunden asirip Sariyere(yanlis hatirliyorsam Tekin bey duzeltsin)
Ulastirdilar evdekilerle tanisip sohbet ettik cay ictik (Bu kez ikinci caya yok demege utandim iki tane ictim.) daha sonra evin buyuk kizinin yaptigi bir Patlican kebabi yedik ve yine sohbet. Belki Tekin bey daha oturacakti ama benim uyku vaktim 11 gibi musade istedim bana yatacagim yeri gosterdiler Sabaha kadar deliksiz bir uyuku cektim.

Sabahleyin tekin beyle agaclari ve bostani olan bahceye gittik. Yesillikler ortasinda guzel bir yer. Istanbul icerisinde boyle gurultuden uzak sesiz yerler de varmis. Tekin beyin agaclarini gorup konusurken Yasemin hanim geldi. Tekin beyle bir calisma yapacaksak o da gormek istemis. Tekin bey baska arkadaslara da bildirmis ama baska kimsenin gelebilme imkani olmamis.

Tekin beyin kizi ve torunu bolgede kurulan bir panayira gitmek istediler tekin beyin fotograf makinesini de aldilar. Onlar gittikten sonra calisma yapacaksak fotograf cekemiyecek diye uzuldu. Benim makine ile cekeriz dedim ve biz calisma yaparken fotograflari Yasemin hanim cekti ve de guzel cekti.

Tekin beyle, budamada karasiz kaldigi bir acemborusu uzerinde calisma yaptik. Ilginc bir kok yapisi olan bir acamborusu, agacin yukarilarinda ise kivrilan bir dali vardi Tekin beyi karasiz birakan da o daldi. Yasemin hanim ve tekin beyle yaptigimiz calismayi Fotograflar ekleyip sizlerle paylasiyorum.

Tekin beyle calisma 001.jpg
Tekin beyin acemborusu

Tekin beyle calisma 002.jpg
Istenmiyen dallari budamakla ise basladik.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön