View Single Post
Eski 19-08-2009, 15:25   #2
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Köylüden alınıp yabancı turizimcilere verilen ormanlarımız.

Merhaba.

Alıntı:
SİYASAL İKTİDAR, “DEVLET ORMANI” SAYILAN ARAZİLERİ YİNE ANAYASAYA VE ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARINA AYKIRI OLARAK YERLİ VE YABANCI TURİZM YATIRIMCILARINA TAHSİS ETMEK İÇİN YASA TASARISI HAZIRLADI. “ANAYASAYA KARŞI HİLE” YAKLAŞIMIYLA HAZIRLANAN TASARI ÖNGÖRÜLDÜĞÜ GİBİ YASALAŞTIĞINDA ÜLKEMİZDE % 5,3’Ü ANTALYA, % 4’ü MUĞLA ve % 2,3’ü İZMİR’DE OLMAK ÜZERE 2,1 MİLYON DÖNÜM ORMAN, HER TÜRLÜ TURİZM YATIRIMINA AÇILABİLECEK. BU YATIRIMLARLA EN AZ 63 BİN DÖNÜM ORMANIMIZ YAPILAŞABİLECEK. ÜSTELİK, BU TAHSİSLER ANAYASANIN 169. MADDESİNE KARŞIN YİNE ”KAMU YARARI” GÖZETİLMEDEN YAPILABİLECEK...
Doğru, ama bu olay şu anda gerçekleştirilmeye çalışılan bir olay değil. Bu hafta Bodrum'un Yalı beldesinde kurulmuş olan Hapimag Resort - Sea Garden adlı bir yerde misafir olarak konakladım.

Her tarafın ulu Ağaçlar ile çevrildiği bir ormanın içerisine inşa edilmiş muhteşem bir tesis. Ama bildiğiniz orman arazisi. İçi binlerce çam Ağacı ile kaplı iki adet güzelim koy. Şimdi soruyorum bu ormanı kim ? nasıl ? orman arazisinden çıkartabildi ?

Esasında yabancı sermaye gelmiş muhteşem iki adet koya yapılanmış bir otel bir tatil köyü biçiminde tesis. Ağzına kadar da dolu yer yok. Alman, İskandinav ve İtalyan turistler ile dopdolu. Birsürü çalışan kişi isdihtam da edilmiş bu da iyi.

Ama sormak lazım, Köylünün tarlasında iki tane meşe ağacı yetişince hemen dava açıp orasını eski memleket haritaları ile onlarda yetmezse düzmece raporlar ile hiç acımadan orman ilan edebilen görevliler burası için acaba neden kafalarını başka tarafa çevirmişler?

İşte ülkemizin çarpık işlerinden biri daha. Bodruma gelenler mutlaka görsünler denizi ve ormanı harika Hapimag'ın

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön